Opgeknapte binnentuin feestelijk in gebruik genomen

De binnentuin tussen de Eksterstraat en de Waalsingel heeft een flinke opknapbeurt gekregen. Wethouder Marten Japenga (Buitenruimte) kwam zaterdagmiddag 2 juli langs om de tuin officieel in gebruik te nemen. Hij hoopt dat bewoners er blij mee zijn en elkaar vaak in tuin gaan tegenkomen.

Spelletjes en perkplantjes

Er was zaterdag van alles te doen in de binnentuin, daarvoor hadden bewoners samen met de Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) gezorgd. Kinderen konden zich vermaken op een springkussen en zich laten schminken. Er was een tafeltennistoernooi, een kleedjesmarkt en er werden perkplantjes uitgedeeld.

Bewoners dachten mee

De opknapbeurt van de binnentuin volgde op het opknappen van de woningen en achterpaden door Woonkracht 10. Bewoners hebben meegedacht over de nieuwe inrichting. Het gras is opnieuw ingezaaid en er kwamen nieuwe struiken, bomen en fruitbomen. De tuin is zo aangelegd dat regenwater beter wordt opgevangen en minder overlast geeft. Voor de kinderen zijn er speeltoestellen geplaatst. Ook de nieuwe bruggetjes en stapstenen kunnen als speelplek dienen. Picknickbankjes nodigen uit om lekker te gaan zitten en van de tuin te genieten.

Naam

De binnentuin moet nog een naam krijgen. Buurtbewoners met een goed idee hiervoor konden dat zaterdag indienen. 

Binnentuin Waalsingel Eksterstraat webformaat
De binnentuin met nieuwe bomen, stapstenen en een opvangplek voor regenwater.