Juli 2022

 • Mededeling over graven waarvan uitgiftetermijn is verlopen

  01 juli 2022

  Na 1 juli 2023 gaan we de grafbedekkingen verwijderen van algemene graven waarvan de uitgiftetermijn van 20 jaar is verlopen. Het gaat om de volgende graven:

 • Informatie over energietoeslag in meerdere talen

  04 juli 2022

  Wat de eenmalige energietoeslag is en hoe u dit geld kunt aanvragen, staat uitgelegd op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden.

 • Warmte-wegwijzer voor plannen richting aardgasvrij

  06 juli 2022

  Hoe gaan wijken in Alblasserdam over van aardgas naar duurzame manieren van verwarmen en wanneer? Dat staat in de digitale Warmte-wegwijzer. U kunt door uw postcode en huisnummer in te vullen zien welk alternatief voor aardgas in uw buurt het meest duurzaam is en de laagste kosten heeft. Dat kan een warmtenet zijn, volledig elektrisch (all electric) of duurzaam gas, zoals groengas. Ook geeft de Warmte-wegwijzer een stappenplan voor energiezuinig en aardgasvrij wonen met een advies wat u nu al kunt doen. Bijvoorbeeld extra isoleren of bij een nieuwe keuken overstappen op elektrisch koken.

 • Opgeknapte binnentuin feestelijk in gebruik genomen

  06 juli 2022

  De binnentuin tussen de Eksterstraat en de Waalsingel heeft een flinke opknapbeurt gekregen. Wethouder Marten Japenga (Buitenruimte) kwam zaterdagmiddag 2 juli langs om de tuin officieel in gebruik te nemen. Hij hoopt dat bewoners er blij mee zijn en elkaar vaak in tuin gaan tegenkomen.

 • Pas op voor wespen

  12 juli 2022

  Misschien las u het al in de krant of op een nieuwssite: wespenbestrijders verwachten veel overlast van wespen deze zomer. In o.a. de losloopgebieden voor honden in ons dorp zitten wespennesten in de grond. Houd hier rekening mee als u uw viervoeter uitlaat of als u met kinderen buiten bent.

 • Begraafplaats maandag 18 juli dicht door werkzaamheden

  13 juli 2022

  Aannemer Hak werkt op maandag 18 juli aan de verharding bij de ingang van de begraafplaats. Daarom zijn er die dag geen begrafenissen en kunt u de begraafplaats niet bezoeken. Vanaf dinsdagmorgen 19 juli is de begraafplaats weer open. De datum is gekozen in overleg met de beheerder.

 • Informatie verhoging energietoeslag

  09 augustus 2022

  Bij de Sociale Dienst Drechtsteden en de gemeenten komen veel vragen binnen over een verhoging van de energietoeslag van €500,- voor mensen met een laag inkomen.

 • Woensdag 27 juli: Paardenmarkt en wielerronde

  20 juli 2022

  Op woensdag 27 juli is het weer tijd voor de jaarlijkse Sint Jacobus Paardenmarkt. Daarom zijn de Kerkstraat, Waalsmondelaan en Reederijstraat tussen 26 juli 16.00 uur en 27 juli 16.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Omliggende straten kunnen slecht bereikbaar zijn.

 • Kunstwerk als plek voor protestuiting

  30 juli 2022

  De burgemeester heeft vandaag besloten om de protestvlag op het kunstwerk de Vier Windstreken in Alblasserdam voorlopig te laten hangen. Dit was een lastig besluit, omdat de gemeente zelf geen partij is in het conflict en neutraal wil blijven. Tegelijkertijd hebben we gemerkt dat verschillende Alblasserdammers steun willen betuigen aan de boeren. De gemeente wil - binnen het recht op demonstreren - aan die behoefte ruimte bieden. Ook de veiligheid van mensen tijdens het aanbrengen en verwijderen van vlaggen op grote hoogte, speelt mee in deze afweging.