Interesse in energie besparen? Meld u aan als energiecoach

Wilt u zich inzetten voor de gemeente en mensen uit uw buurt? Vindt u energie besparen interessant en ziet u kansen? Wij zoeken inwoners die het leuk vinden om anderen te helpen met het duurzamer maken van de woning.

Samen met de Stichting Welzijn Alblasserdam en het Regionaal Energieloket willen we inwoners helpen met het besparen van energie. Samen staan we voor een grote uitdaging rond ons energiegebruik. Met kleine maatregelen in huis kunnen we vast een stap zetten. Wat we niet verbruiken, hoeven we ook niet op te wekken en te betalen. Mensen willen vaak wel, maar weten niet altijd wat ze kunnen doen of waar ze moeten beginnen. Een leuke manier om geholpen te worden is door dorpsgenoten die hiermee al ervaring hebben: de energiecoaches. 

Wat doet een energiecoach

Een energiecoach zet zich graag in voor het verduurzamen van onze gemeente. Hij of zij heeft enige ervaring met energie besparen, leert graag iets nieuws, kan goed luisteren en is vriendelijk en creatief. Als energiecoach helpt u wijk-, buurt- en straatgenoten op weg om energiezuinig te gaan wonen. U voert gesprekken bij mensen thuis om informatie en tips te geven over energiebesparing. Of u helpt met het installeren van tochtstrips en radiatorfolie. Uiteraard krijg krijgt u een uitgebreide training van het Regionaal Energieloket en begeleiding vanuit Stichting Welzijn Alblasserdam.

Informatie en aanmelden

Meer informatie of aanmelden als energiecoach? Ga naar de website van het Regionaal Energieloket.