Vraagbaak voor zorg gaat Het Brughuis heten

Dé plek voor alle vragen over zorg, welzijn en ondersteuning in De Oude Bibliotheek gaat Het Brughuis heten. Wethouder Kees Jongmans maakte die naam donderdagmiddag 24 februari bekend.

De wethouder onthulde een doek waarop de nieuwe naam staat. Dit doek hangt aan een van de bouwhekken. De verbouwing om het pand geschikt te maken als vraagbaak voor zorg is in volle gang.

Eén plek voor alle vragen

Op de vraag wat Het Brughuis gaat betekenen, zei de wethouder eerder in een interview het volgende. ,,Er zijn veel organisaties op het gebied van zorg en welzijn, dus bij wie klop je aan? Niets is zo vervelend als van het kastje naar de muur te worden gestuurd. Onze inwoners hoeven straks niet meer zelf te zoeken bij wie ze terecht kunnen. In de Oude Bibliotheek gaan vijf partijen aan de slag. Die hebben met elkaar de kennis en kunde om bij heel veel verschillende soorten vragen en problemen te helpen. En ik hoop dat in de toekomst nog meer organisaties zich aansluiten.'' Het interview met de wethouder staat op onze website.

Wie gaan samenwerken in Het Brughuis?

Jong JGZ ( consultatiebureau)
Stichting Jeugdteams ZHZ  (Centrum jeugd en gezin)
MEE-Vivenz (maatschappelijke werk en cliëntondersteuning)
Stichting Welzijn Alblasserdam (welzijnswerk)
Sociale Dienst Drechtsteden ( regionale sociale dienst die ook voor Alblasserdam werkt)

Het Brughuis is de naam voor de samenwerking. Het gebouw blijft De Oude Bibliotheek heten.
20220225 Onthulling naam Het Brughuis

Wethouder Kees Jongmans (rechts) onthulde de naam Het Brughuis. Foto: Cees van der Wal