Februari 2022

 • Veiligheid voorop: Zwembad Blokweer per direct gesloten

  04 februari 2022

  Op dinsdag 1 februari is gebleken dat het zwembad niet zonder risico kan worden gebruikt. Omdat veiligheid voor BSSA en gemeentebestuur voorop staat heeft het college besloten om het zwembad in sportcentrum Blokweer per direct te sluiten. We streven er naar om binnen twee weken meer duidelijkheid te kunnen bieden over te nemen stappen.

 • Vaccinatie of booster halen in eigen dorp

  02 februari 2022

  De GGD opent in de laatste drie weken van februari een tijdelijke vaccinatielocatie in cultureel centrum Landvast. Vanaf maandag 7 februari kunt u hier op maandag en dinsdag terecht voor vragen over het vaccin tegen corona. Ook kunt u er gratis en zonder afspraak uw eerste, tweede of boostervaccinatie halen.

 • Vogelgriep heerst: houd afstand van dode watervogels

  04 februari 2022

  In Nederland heerst vogelgriep. Wilde watervogels zoals eenden en ganzen kunnen hiermee besmet zijn. De GGD adviseert zieke of dode wilde watervogels niet aan te raken. En om uw hond aan de lijn te houden op plekken waar dode watervogels kunnen liggen.

 • Zwembad Blokweer nog gesloten, onderzoeken zijn gestart

  04 februari 2022

  Door het waterpeil in zwembad Blokweer te laten dalen, is de druk op de constructie afgenomen. Naar verwachting is op zaterdag 5 februari rond 18:00 uur één meter water uit het zwembad gepompt.

 • Zwembad Blokweer langer dicht voor onderzoek

  15 februari 2022

  De gemeente Alblasserdam heeft besloten om het zwembad Blokweer voor zeker drie maanden te sluiten, om zo een onafhankelijk onderzoeksbureau de ruimte te geven om onderzoek te doen.

 • Nederland open in drie stappen

  16 februari 2022

  Veel mensen zijn besmet met corona maar de ziekenhuisopnames zijn stabiel. Daarom kondigde minister van volksgezondheid Ernst Kuipers versoepelingen aan.

 • Stijgende energieprijzen: Rijk springt bij

  18 februari 2022

  Door de stijgende energieprijzen dreigen mensen in financiële problemen te komen. Het Rijk maakt daarom geld vrij om de energiebelasting te verlagen.

 • Aanslag lokale belasting en WOZ-waarde

  18 februari 2022

  SVHW stuurt in februari of maart het aanslagbiljet lokale belastingen. Daarop staat ook de WOZ-waarde van uw woning. De WOZ-waarde kan met de prijzen op de huizenmarkt meegestegen zijn.

 • Wat te doen bij storm

  18 februari 2022

  Storm Eunice die over ons land raast, kan ook in onze gemeente voor lastige situaties zorgen. Bel de politie (112) en andere hulpdiensten alleen als er acuut gevaar is of dreigt.

 • Boom geplant om uitvoering waterplan te vieren

  23 februari 2022

  Het plan om het waterbeheer in Alblasserdam te verbeteren is uitgevoerd. Om hierbij stil te staan, plantten wethouder Arjan Kraijo en Heemraad van het waterschap Mathieu Gremmen op 22 februari een boom bij carpoolplaats De Kabelbaan. Op die plek komen er nog negentien bomen bij.

 • Prikken tegen corona nog steeds in de buurt

  23 februari 2022

  De GGD wil het voor mensen zo makkelijk mogelijk maken om zich te laten vaccineren tegen corona. Daarom zijn er vanaf 28 februari tot en met 19 maart zes tijdelijke vaccinatieplekken in de regio.

 • Vraagbaak voor zorg gaat Het Brughuis heten

  25 februari 2022

  Dé plek voor alle vragen over zorg, welzijn en ondersteuning in De Oude Bibliotheek gaat Het Brughuis heten. Wethouder Kees Jongmans maakte die naam donderdagmiddag 24 februari bekend.

 • Reactie op aanhouding van inwoner

  25 februari 2022

  Afgelopen woensdag is een inwoner van Alblasserdam aangehouden op verdenking van seksueel grensoverschrijdend gedrag waarbij minderjarigen betrokken zijn.

 • Perenbomen geplant in Van Goghplantsoen

  28 februari 2022

  Het Van Goghplantsoen is drie perenbomen rijker. De bomen werden maandagmorgen 28 februari geplant door wethouder Arjan Kraijo en Ronald Visser, directeur van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ).