Tijdelijk bestuur kinderboerderij aan de slag

Het oude bestuur van kinderboerderij De Plantage heeft het stokje overgedragen aan het tijdelijke bestuur. Dat bestaat uit twee ambtenaren van de gemeente en wethouder Marten Japenga. Zij nemen de komende tijd de honneurs waar en gaan op zoek naar een nieuw bestuur.

"Er is veel gebeurd, maar vanaf nu richten we ons op de toekomst," vertelt wethouder Marten Japenga. Het tijdelijke bestuur gaat onder meer de administratie en de financiën van de stichting nalopen. "We willen dat alles straks goed geregeld is. Van de roosters voor vrijwilligers en de inkoop van diervoeding tot de aanwezigheid van bedrijfshulpverleners en de vergunningen. Ook willen we het vertrouwen van de vrijwilligers herstellen. Zo kan het nieuwe bestuur met een schone lei beginnen."

Nieuwe bestuurders

De gemeente gaat ondertussen op zoek naar nieuwe bestuurders voor de kinderboerderij. Enthousiasme is daarbij het allerbelangrijkste. Japenga "We zoeken mensen die de kinderboerderij een warm hart toedragen. Natuurlijk is een financiële of administratieve achtergrond een pre, maar het is geen vereiste." Ook nieuwe vrijwilligers, bijvoorbeeld voor de klusploeg, zijn welkom. 

Continuïteit

Dit najaar gaven de oude bestuurders van de stichting aan dat zij wilden stoppen. Om de continuïteit van de kinderboerderij te garanderen, nemen medewerkers van de gemeente het stokje nu tijdelijk over. De stichting blijft zelfstandig. De medewerkers en vrijwilligers van de kinderboerderij zijn blij met deze tussenoplossing. Ze zijn dit weekend tijdens de kerstborrel bijgepraat. Daar hebben ze ook aangegeven dat ze doorgaan met hun werk op de kinderboerderij. Op die manier worden de dieren goed verzorgd en kan de kinderboerderij open blijven. 

Wilt u meer informatie over vrijwilligerswerk bij de kinderboerderij of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Stuur een e-mail naar gemeente@alblasserdam.nl.