Tips voor een goed gevulde broodtrommel

Hoe zorgt u dat uw kinderen na de vakantie naar school gaan met een goed gevulde broodtrommel? De GGD Zuid-Holland Zuid helpt een handje met lunchtrommelboekjes en tips van een diëtist. U vindt de boekjes vanaf deze week bij onder meer de bibliotheek en diverse supermarkten. Bij de start van het nieuwe schooljaar ligt het boekje ook bij de basisscholen.

Advies van diëtist

Van maandag 15 tot en met donderdag 18 augustus kunt u advies krijgen van een diëtist van Westland-Gezond, praktijk voor voeding, beweging en leefstijl. Die vindt u in een kraampje in de Lidl supermarkt aan het Wilgenplein. De diëtist kan u meer vertellen over voeding en voorbeelden laten zien van broodtrommeltjes met een gezonde inhoud. Op maandag en donderdag is de diëtist er van 9.00 tot 12.00 uur en op dinsdag en woensdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Gezonde toekomst

Alblasserdam is sinds 2022 een zogenoemde JOGG-gemeente. JOGG staat voor jongeren op gezond gewicht. Samen met andere organisaties willen we kinderen en jongeren op allerlei manieren helpen om gezonde keuzes te maken. Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd is het idee achter JOGG. Daarom doen we mee met de campagne 'Trommel zonder rommel' die de GGD Zuid-Holland Zuid samen met JOGG Zuid-Holland Zuid heeft opgezet. 

Poster trommel zonder rommel webformaat