Gemeente gaat in gesprek met actievoerders en sympathisanten

De gemeente Alblasserdam organiseert op woensdagavond 24 augustus een bijeenkomst om in gesprek te gaan met de lokale actievoerders die protesteren tegen het landelijk stikstofbeleid. Doel van het gesprek is om afspraken te maken over passende vormen van protest in het dorp.

Donderdagavond 11 augustus zijn er honderden vlaggen opgehangen in het dorp. Vanaf afgelopen woensdag is de gemeente begonnen met het weghalen van de vlaggen in het dorp. Daarbij heeft locoburgemeester Marten Japenga de oproep om met de gemeente in gesprek te gaan, herhaald. Inmiddels hebben we enkele mensen die vlaggen hebben opgehangen, gesproken.

"Het is prettig om met deze actievoerders in contact te zijn," zegt de locoburgemeester. "Maar we denken dat er misschien nog meer zijn. We willen hen ook de gelegenheid bieden om aan te sluiten bij een gesprek. Om de manifestatie tegen het landelijke stikstofbeleid in Alblasserdam in goede banen te kunnen leiden, is het belangrijk dat iedereen zijn stem kan laten horen." 

Samen

Daarom organiseert de gemeente op woensdag 24 augustus om 19.30 uur een bijeenkomst voor de agrariërs, actievoerders en sympathisanten. De burgemeester gaat met de aanwezigen in gesprek over passende vormen van het protest. Een oplossing werkt alleen als we het samen doen. Samen zijn we Alblasserdam. 

Het gesprek woensdagavond vindt plaats in de raadszaal van de Rederij, Cortgene 2 in Alblasserdam. Vooraf aanmelden is niet nodig. In de raadszaal is plaats voor ongeveer 25 personen. Als u verwacht met meer personen te komen, laat het ons dan vooraf weten via veiligheid@alblasserdam.nl. Dan kunnen wij de bijeenkomst zo goed mogelijk voorbereiden.