Start aanleg busbaan op Edisonweg

Op maandag 25 april 2022 start de aanleg van een busbaan op de Edisonweg van de Van Wenaeweg richting de Grote Beer. De werkzaamheden duren ongeveer vijf weken.

Door de nieuwe busbaan kan de bus in geval van drukte nog steeds een betrouwbare dienstregeling rijden. Daarmee wordt het openbaar vervoer aantrekkelijker.

Minder rijstroken en één weekendafsluiting

Tijdens dit grote werk aan de weg is er tussen 9.00 en 15.00 uur vanuit Papendrecht richting Alblasserdam één rijstrook beschikbaar. Het verkeer moet altijd langs de werkzaamheden kunnen rijden. Het moet wel rekening houden met extra drukte en reistijd. Tijdens de spits zijn beide rijstroken open. In het weekend van 20 tot 22 mei moet het kruispunt ter hoogte van het viaduct bij de Grote Beer dicht. Verkeer rijdt om via de A15 en N3. Bij een omleiding van de buslijn, staat dit op tijd bij de halte aangegeven. 

Bushalte

De provincie maakt van de bushalte Hoogendijk aan de Edisonweg in de richting van Alblasserdam gelijk een R-net bushalte. Zo'n halte is extra comfortabel met een bankje, windscherm en een paneel met digitale reisinformatie. Tijdens de werkzaamheden is de bestaande halte buiten gebruik. Deze halte is een belangrijke overstaphalte. Qbuzz vervoert dagelijks 100 reizigers tussen Rotterdam en Alblasserdam op de lijnen 416 en 491. De aanleg van de nieuwe busbaan en bushalte is een samenwerking tussen de gemeente Alblasserdam en de provincie Zuid-Holland. Wethouder Arjan Kraijo: "Met beter openbaar vervoer willen we mensen de auto uit krijgen. Dat is beter voor het milieu en ook een stuk goedkoper met de huidige benzineprijzen!"  

20220422 Kaart busbaan Edisonweg