Dodenherdenking en herdenking bombardement 11 mei 1940

Op woensdag 4 mei herdenken wij de slachtoffers van oorlogsgeweld en op woensdag 11 mei staan we stil bij de slachtoffers van het bombardement op Alblasserdam van 11 mei 1940.

Herdenking 4 mei

Dit jaar is er op 4 mei weer een openbare plechtigheid bij het oorlogsmonument aan de Polderstraat. Hierbij is iedereen welkom. Wie dat wil kan op 4 mei rond 19.00 uur de Vesper bijwonen in Cultureel Centrum Landvast. Na afloop start op het Raadhuisplein om 19.40 uur de stille tocht richting het oorlogsmonument aan de Polderstraat. Daar vindt de openbare plechtigheid plaats met de traditionele twee minuten stilte om 20.00 uur en een toespraak door de burgemeester.

Herdenking 11 mei 

Ook dit jaar staan we weer stil bij het bombardement op Alblasserdam van 11 mei 1940. Om deze gebeurtenis op een passende manier te herdenken luiden kerkklokken op de vier tijdstippen waarop de bommen vielen. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers doen wij samen met het 4 mei comité Dodenherdenking Alblasserdam een oproep aan inwoners om op woensdag 11 mei de Nederlandse- en/of Alblasserdamse vlag halfstok te hangen. Hieronder ziet u het programma voor 4 en 11 mei.

Afbeelding programma 4 en 11 mei webresolutie