Campagne biedt inwoners steuntje in de rug bij gezonder leven

Bij alle inwoners van Alblasserdam rolt deze week een brief van de gemeente op de deurmat. Daarbij zit een boekje vol tegoedbonnen van organisaties in het dorp die hen kunnen helpen om gezonder te leven. Van tennisles tot voedingsadvies en van wandelen tot yoga. Onder de noemer Geef je gezondheid een BOOST! hopen we gezonde keuzes te stimuleren.

Gezonde keuzes

De coronacrisis heeft laten zien hoe belangrijk gezondheid is. Met een goede gezondheid zijn we over het algemeen weerbaarder en herstellen we sneller. Ook goed in je vel zitten hoort daar bij. Als het gaat over ziekte en gezondheid hebben we lang niet alles zelf in de hand. Maar door de manier waarop we leven en de keuzes die we maken kunnen we onze gezondheid wel een handje helpen. Overigens kunnen onze inwoners vanaf 11 april drie weken lang op maandag- en dinsdagmiddag weer in cultureel centrum Landvast terecht voor hun eerste, tweede of boostervaccinatie tegen corona.

Fit en groen

Alblasserdam wil een groen en fit dorp zijn waar iedereen kan sporten, bewegen en gezond kan leven. Gelukkig hebben we in ons dorp veel verenigingen, clubs, ondernemers en organisaties die ons daarbij kunnen helpen.
“Met behulp van deze bonnen werkt u niet alleen aan uw eigen gezondheid, maar levert u ook een belangrijke bijdrage aan een gezonde, plaatselijke economie. Door lokaal te kopen en gebruik te maken van de lokale voorzieningen steunt u immers alle prachtige ondernemingen en verenigingen in ons bedrijvige dorp. De Alblasserdamse ondernemers, verenigingen en organisaties die dit boekje mogelijk maken bedank ik hartelijk voor hun enthousiasme en hun bijdrage aan een gezond leven voor iedereen'', aldus de burgemeester in de brief aan de inwoners.

Actuele informatie is te vinden op de website www.alblasserdam.nl/gezond 

 

Campagne Geef je gezondheid een BOOST!