Dorien Zandvliet keert niet terug als wethouder

Dorien Zandvliet heeft de gemeenteraad van Alblasserdam op 1 september per brief laten weten niet terug te keren als wethouder.

Sinds 2014 vertegenwoordigde zij de PvdA in het college van burgemeester en wethouders. Mevrouw Zandvliet legde in het najaar van 2020 haar werk om gezondheidsredenen tijdelijk neer. Wethouder Kees Jongmans vervangt haar sinds 15 december 2020.

Portefeuilles

Dorien Zandvliet (foto) had de portefeuilles zorg, welzijn, jeugd, onderwijs en cultuur onder haar hoede. Zij hield zich onder meer bezig met de lokale uitvoering van de Jeugdwet en de WMO en de doorontwikkeling van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Ook was zij verantwoordelijk voor diverse projecten waaronder de verplaatsing van het woonwagencentrum aan de Staalindustrieweg. Daarnaast was zij actief in het dagelijks bestuur van de Dienst Gezondheid en Jeugd, waar zij onder andere verantwoordelijk was voor de jeugdhulp in de tien gemeenten in Zuid-Holland Zuid.

'Het hart van ons dorp'

In haar brief aan de raad schrijft ze dat ze tijdens haar herstel heeft besloten dat de tijd rijp is om zich op andere, nieuwe dingen te richten. Ook blikt ze terug op haar tijd als wethouder: ,,Ik heb Alblasserdam leren kennen als een plek waar mensen zich inzetten voor de samenleving. Toen we vluchtelingen opvingen in een oude school, toen het coronavirus zich voor het eerst liet zien en op veel andere kleine en grote momenten zag ik het hart van ons dorp. Dit hart is even bijzonder als beschermingswaardig. Het maakt ons dorp een fijne plek om te leven.''

Vervanging

Het college van B&W respecteert haar besluit en dankt Dorien Zandvliet voor haar inzet, betrokkenheid en de fijne samenwerking en wenst haar alle goeds. Kees Jongmans zal de taken van Dorien Zandvliet tot 1 oktober waarnemen. De gemeenteraad buigt zich daarna over haar opvolging.