September 2021

 • Dorien Zandvliet keert niet terug als wethouder

  01 september 2021

  Dorien Zandvliet heeft de gemeenteraad van Alblasserdam op 1 september per brief laten weten niet terug te keren als wethouder.

 • Alblasserdam aangewezen als veiligheidsrisicogebied

  06 september 2021

  De bebouwde kom van Alblasserdam (inclusief industrieterreinen) is met ingang van donderdag 2 september 22.00 uur aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Binnen een veiligheidsrisicogebied mag de politie preventief fouilleren.

 • Koninklijke onderscheiding voor mevrouw B.A. van der Zouw-Nauta

  14 september 2021

  Burgemeester Jaap Paans heeft op zondag 12 september een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw B.A. (Bea) van der Zouw-Nauta (65). Met familieleden en vrienden die in het complot zaten verraste de burgemeester mevrouw Van der Zouw-Nauta na afloop van de kerkdienst in de Elthetokerk.

 • Nederland verder open met coronatoegangsbewijs

  15 september 2021

  Het is vanaf zaterdag 25 september niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Dat maakte demissionair premier Rutte bekend tijdens een persconferentie op 14 september.

 • Omgevingsvisie geeft richting aan toekomst Alblasserdam

  Hoe ziet de toekomst van Alblasserdam eruit? Meer huizen of meer bedrijven? Meer wegen of meer zonnepanelen?

 • Maatregelen geweldsincidenten gemeente Alblasserdam

  22 september 2021

  De noodbevelen voor de sluiting van de woningen in Alblasserdam worden verlengd tot 18 november 2021. De andere maatregelen blijven voorlopig in stand.

 • Onderhoud aan bruggen Molensingel

  22 september 2021

  Vanaf maandag 27 september sluiten wij vier bruggen voor fietsers en voetgangers aan de Molensingel helemaal af voor onderhoud. Het gaat om twee bruggen in het fietspad tussen de Groen van Prinsterenstraat en de Waalsingel en de beide bruggen naar De Kreken (Waterland).

 • Nieuwe zonnepanelenactie in Alblasserdam

  23 september 2021

  Inwoners van de gemeente Alblasserdam kunnen weer meedoen met een nieuwe zonnepanelenactie. Dit is een actie van de gemeente Alblasserdam in samenwerking met het Regionaal Energieloket.

 • Kees Jongmans opnieuw benoemd als wethouder

  29 september 2021

  De gemeenteraad van Alblasserdam heeft Kees Jongmans opnieuw benoemd tot wethouder namens de PvdA. Dit gebeurde tijdens de raadsvergadering van dinsdag 28 september. Op 1 oktober volgt hij Dorien Zandvliet op van wie in dezelfde raadsvergadering afscheid werd genomen.

 • Per 1 oktober niet meer preventief fouilleren in Alblasserdam

  30 september 2021

  Vanaf 1 oktober 2021 8.00 uur is Alblasserdam geen veiligheidsrisicogebied meer. Dat betekent dat de politie niet meer preventief fouilleert. Burgemeester Jaap Paans heeft afgezien van een verlenging van deze maatregel.