Oktober 2021

 • U bent welkom om afscheid te nemen van Dorien Zandvliet

  06 oktober 2021

  Na zes jaar neemt wethouder Dorien Zandvliet afscheid. Onze inwoners zijn van harte welkom bij haar afscheidsreceptie op woensdag 13 oktober in cultureel centrum Landvast, Haven 4.

 • Collectieve inkoopactie HR++ glas

  06 oktober 2021

  Isolatie is als een warme jas voor uw huis. Dat is comfortabel en zorgt ervoor dat u minder hoeft te verwarmen. Daardoor kunt u flink besparen op uw energierekening. Het is ook goed voor het milieu. Het isoleren van uw woning is makkelijker, voordeliger en leuker wanneer dat samen kan. Daarom organiseren de gemeente Alblasserdam en het Regionaal Energieloket een collectieve inkoopactie HR++ glas.

 • Hulp bij coronatoegangsbewijs in De Rederij

  06 oktober 2021

  Heeft u hulp nodig bij het maken van een digitaal of papieren coronatoegangsbewijs? Kom dan op dinsdag naar De Rederij. De sociaal raadslieden van de Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en de vrijwilligers van de bibliotheek staan op die dag klaar om u te helpen.

 • Dinsdagavond 12 oktober 2021 geen digitale aanvragen mogelijk

  07 oktober 2021

  Op dinsdag 12 oktober 2021 tussen ongeveer 17.00 en 21.00 uur kunt u geen digitale aanvragen of meldingen doen op onze website. Dit komt door een update van het systeem. Wilt u hiermee rekening houden door ervoor of erna uw aanvraag of melding te doen?

 • Deze week anoniem en zonder gevolgen wapens inleveren

  11 oktober 2021

  Iedereen kan anoniem wapens inleveren tijdens de Week van de Veiligheid die duurt tot 17 oktober. Gemeente en politie moedigen vooral jongeren en jongvolwassenen aan om dit te doen.

 • Noordtunnel aankomend weekend afgesloten

  20 oktober 2021

  De Noordtunnel is van vrijdagavond tien uur tot maandagochtend vijf uur in beide richtingen dicht. Rijkswaterstaat gaat in het weekend in de tunnel aan het werk. Nood- en hulpdiensten kunnen de tunnel wel gebruiken.

 • Camera-auto maakt foto's in Alblasserdam

  20 oktober 2021

  Het bedrijf CycloMedia maakt tussen 1 en 28 november 360 graden panoramafoto's in Alblasserdam.

 • Scholenmarkt op 4 november helpt bij kiezen van school

  22 oktober 2021

  Het is een spannende vraag voor de leerlingen van groep 8. Naar welke middelbare school ga ik straks? Om hen en hun ouders/verzorgers bij deze keuze te helpen is er donderdagavond 4 november een scholenmarkt in Sporthal Molenzicht. Scholen voor voortgezet onderwijs uit de regio stellen zich daar voor.

 • Laatste kans: haal dichtbij en zonder afspraak uw coronaprik

  27 oktober 2021

  Iedereen is klaar met corona, alleen corona helaas nog niet met ons. Daarom komt de corona-prikbus van 2 t/m 6 november opnieuw naar ons dorp. Bij de bus kunt u zich laten informeren over vaccinatie en uw vaccinatie tegen corona halen. Dichtbij, gratis en zonder afspraak.

 • Online bijeenkomst energie besparen voor huurders

  27 oktober 2021

  Speciaal voor huurders organiseren de gemeente Alblasserdam en woningcorporatie Woonkracht10 een informatiebijeenkomst energiebesparing. Deze vindt online plaats op maandag 8 november tussen 19.30 en 20.30 uur.

 • Inwoners willen fit groen polderdorp

  28 oktober 2021

  Inwoners van Alblasserdam vinden milieu, duurzaamheid, gezondheid en vergroening belangrijk voor hun dorp. Dat blijkt uit de stemming die afgelopen maand openstond op praatmee.alblasserdam.nl en via diverse stemlocaties in het dorp. Inwoners konden kiezen uit vijf accenten voor de toekomst van Alblasserdam.