Prikbus GGD nog steeds in de buurt

Afgelopen week stond de corona-prikbus van de GGD in ons dorp. Deze week is de bus in een aantal dorpen in de buurt te vinden. Ook daar kunt u zonder afspraak langsgaan voor informatie en een vaccinatie.

De bus staat deze week in o.a. Hardinxveld-Giessendam, Hoornaar en Oud-Alblas. U kunt in de bus uitleg krijgen over de vaccinatie tegen corona van voorlichters van de GGD. U kunt zich ook laten vaccineren. Daarbij kunt u kiezen uit BioNTech/Pfizer en Janssen. Als u in de prikbus uw eerste vaccinatie krijgt, gaat u voor een eventuele tweede vaccinatie naar een 'vaste’ locatie. De medewerkers van de GGD kunnen u helpen bij het maken van de afspraak voor de tweede vaccinatie. Volgende week gaat de prikbus naar Zwijndrecht. Een overzicht van alle plekken waar de prikbus de komende tijd staat kunt u vinden op de website van de GGD.

Voor wie?

Iedereen vanaf 12 jaar kan zich in de bus laten informeren en een vaccinatie krijgen met een vaccin dat beschermt tegen corona. Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er een volwassen persoon bij moet zijn. Kinderen van 16 en 17 jaar mogen alleen komen.

ID en mondkapje meenemen

Iedereen die een prik wil, moet een legitimatiebewijs laten zien en een mondkapje meenemen. Ook kinderen moeten een legitimatiebewijs laten zien.

Al een afspraak staan?

Heeft u al een afspraak staan bij een vaste vaccinatielocatie? Dan mag u nog steeds naar de prikbus komen. Bel dan met het landelijke nummer 0800-7070 om uw vaccinatieafspraak af te zeggen. Het is niet mogelijk de afspraak digitaal te veranderen.

Vragen en meer informatie

Bij de bus zijn voorlichters aanwezig van de GGD. Zij kunnen uw vragen over het coronavirus en de vaccinatie beantwoorden. Voor meer informatie over de coronavaccinatie kunt u bellen met de GGD Zuid-Holland Zuid: 078 770 8580 (tussen 08:00 en 20:00 uur).