Opfriscursus autorijden verplaatst naar voorjaar

De opfriscursus autorijden voor senioren van donderdag 25 november 2021 wordt verplaatst naar het voorjaar van 2022.

De organisatie heeft dit besloten vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. De nieuwe datum maken we later bekend. Mensen die zich voor deze dag hebben aangemeld, hebben persoonlijk bericht gekregen.

Wilt u ook deelnemen?

Met de opfrisdag kunt u uw rijvaardigheid en kennis van de (veranderde) verkeersregels opfrissen. U kunt aan de cursus deelnemen als u ouder bent dan 65 jaar, in het bezit bent van een geldig rijbewijs, nog actief deelneemt aan het verkeer met auto of brommobiel en in Alblasserdam woont. U kunt in de ochtend of in de middag deelnemen tegen een eigen bijdrage van 15 euro per persoon.

Tijdens de cursus besteden we aandacht aan de verkeerstheorie, zoals de nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen zoals ‘het nieuwe rijden’. Daarnaast zullen ervaren specialisten een ogen- en een reactietest afnemen. Vervolgens maakt u met een speciaal opgeleide ritbegeleider in uw eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten. Na afloop van de rit krijgt u persoonlijke adviezen voor verbeteringen in uw rijgedrag en routine. Zo blijft u zolang mogelijk mobiel. 

Aanmelden

De gemeente Alblasserdam, Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden en Veilig Verkeer Nederland organiseren deze cursus. Aanmelden kan bij Linda de Jong van Veilig Verkeer Nederland via werkgroepsenioren@kpnmail.nl of telefoonnummer 0184-685317. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van uw interesse. Alleen de mensen die zich aanmelden en iedereen die zich al had aangemeld voor 25 november, ontvangen in het voorjaar 2022 een uitnodiging voor de cursus. Gelet op de verwachte en gebleken belangstelling, raden we u aan zich tijdig aan te melden.