Scholen zamelen elektronisch afval in

Deze maand doen twee scholen in Alblasserdam mee aan de zogenoemde 'E-Waste Race'. Met deze actie zetten de scholieren zich in om elektronisch afval apart in te zamelen.

't Nokkenwiel is al gestart en later volgt ook Het Kompas. De kinderen mogen in hun eigen directe omgeving elektronische apparaten ophalen en inleveren op school. Daar verdienen ze punten mee en bij voldoende punten krijgt iedereen een prijs. De kinderen uit groep acht zamelen het afval in maar ook de andere kinderen van de school worden betrokken en leren van deze race.

Wethouder Peter Verheij: "Elektronisch afval is de snelst groeiende afvalstroom, omdat we steeds meer elektronische apparaten gebruiken. Denk maar aan tablets, telefoons, elektronische tandenborstels, enzovoorts. Wanneer deze apparaten stuk zijn of niet meer worden gebruikt, kunnen we de materialen die in deze apparaten zitten hergebruiken. Dat willen we de kinderen in Alblasserdam bijbrengen met deze actie. Uiteraard hopen we dat het ook voor bewustwording bij de familieleden zorgt, zodat steeds meer apparaten met een stekker of een batterij naar de milieustraat worden gebracht."

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Weee Nederland en HVC.