Jeugdjournaal maakt opnames bij nieuw IKC De Twijn

Het nieuwe Integraal kindcentrum De Twijn aan de Parallelweg in Alblasserdam is sinds dinsdag 2 maart in gebruik. Vanwege de coronamaatregelen laat de officiële opening nog even op zich wachten. Het Jeugdjournaal kwam vrijdagmorgen 5 maart opnames maken van het bijzondere gebouw.

Bewegend leren 

Het gebouw van IKC De Twijn maakt het mogelijk dat leerlingen bewegend kunnen leren. De gedachte hierachter is dat bewegen en spelen kinderen helpt bij hun ontwikkeling. Het is goed voor bijvoorbeeld hun motoriek, maar ook voor hun sociale vaardigheden. In het nieuwe gebouw van De Twijn kan spelen en bewegen volop. Zo is er een trap die tegelijkertijd een tribune is, een klimmuur, een hinkelpad en een vloer die als atletiekbaan kan dienen. Zaken als luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid zijn optimaal geregeld in het nieuwe pand. Het gebouw gaat relatief weinig energie gebruiken. Het is goed geïsoleerd, heeft geen gasaansluiting en op het dak liggen zonnepanelen.

IKC

Naast onderwijslokalen biedt het gebouw ook ruimte voor peuterspeelgroepen, kinderdagopvang en na schooltijd de BSO. Vandaar de naam Integraal kindcentrum (IKC). 

De Twijn klimmuur