Interview kapster Monique Romijn: 'Gastvrij en veilig werken is een uitdaging'

Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Vandaag: Monique Romijn van Coiffure Monique in winkelcentrum Touwbaan.

Wat is voor jou op dit moment de grootste uitdaging?

De grootste uitdaging is ervoor zorgen dat iedereen zich op zijn gemak en veilig voelt. De klanten, maar ook mijn zeven medewerkers. We willen nog steeds gastvrij en gezellig zijn, maar ook veilig werken en risico's zoveel mogelijk beperken. Die twee dingen gaan soms lastig samen, maar we doen er met elkaar ons uiterste best voor.

Hoe fijn is het om weer open te zijn?

Heel fijn. We waren sinds half december dicht, dat is best lang. Toch hebben we de afgelopen maanden niet stilgezeten. Ik heb die periode onder meer gebruikt om mijn administratie te digitaliseren en een nieuw online afsprakenboek in gebruik te nemen. Mijn collega's en ik hebben heel veel online cursussen gedaan, bijvoorbeeld over nieuwe kleurtechnieken. Ook hebben mijn collega’s veel kleurpakketjes voor klanten klaargemaakt en rondgebracht. Via Zoom hielden we contact met elkaar.

Wat betekenen de maatregelen voor jou, je personeel en voor de klanten?

Om voldoende afstand te kunnen houden hebben we er stoelen tussenuit gehaald of schermen geplaatst. Klanten van wie het haar wordt gekleurd zitten niet zoals vroeger met elkaar aan een grote tafel. Ze zitten nu verspreid door de zaak. Na het binnenkomen ontsmetten mensen hun handen en registreren ze zich. Als klanten klachten hebben vragen we hen om niet te komen. Gelukkig houdt iedereen zich daar goed aan.

Ga je je laten vaccineren?

Ja absoluut. Ik zie vaccineren als de enige manier om het virus onder controle te krijgen. Als we gevaccineerd zijn kunnen we hopelijk de regie over ons leven terugkrijgen. 

Kapper Monique Romijn webformaat

 Monique Romijn van Coiffure Monique is blij dat haar zaak weer open is. Foto Cees van der Wal