Waarschuwing: GGD vaccineert géén ouderen aan huis

De GGD laat weten dat het ouderen niet benadert voor een vaccinatie aan huis. Er zijn mensen die zich voordoen als GGD-medewerkers en ouderen benaderen om thuis een afspraak voor een vaccinatie te maken. Ga hier niet op in.

Als iemand zich voordoet als GGD-medewerker die mensen thuis komt vaccineren kunt u contact zoeken met de politie. Als u twijfelt kunt u ook contact opnemen met de GGDZHZ via: 078 - 770 8580. De huisarts nodigt ouderen in de leeftijd van 90 jaar en ouder uit om zich te laten vaccineren. Mensen jonger dan 90 jaar krijgen een uitnodiging per post van het RIVM.

Zo werkt vaccineren voor 90+

De huisarts bepaalt wie uit de groep 90+ mobiel is en gevaccineerd kan worden op een vaccinatielocatie van de GGD. De groep 90+ die niet mobiel is, wordt door de huisarts gevaccineerd.

Zo werkt vaccineren voor 75-90 jaar

Mensen jonger dan 90 jaar bellen zelf met een landelijk nummer (dat in de uitnodigingsbrief vermeld staat) om een afspraak te maken. Ze kunnen ook door een familielid, vertrouwenspersoon of mantelzorger laten bellen. Zij worden vervolgens gevaccineerd op een GGD-locatie. 

Meer informatie

Voor meer informatie over de coronavaccins en de coronavaccinatie is het landelijke nummer 0800 – 1351 dagelijks bereikbaar van 08.00 – 20.00 uur, of kijk op coronavaccinatie.nl. Ook is het mogelijk om contact op te nemen met het callcenter van de GGD ZHZ: 078 - 770 8580 (dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur)