Controle hondenbezit: Is úw hond al aangemeld?

Voor onze gemeente verzorgt SVHW de hondenbelasting. Jaarlijks controleert LEGITIEM BV hiervoor het hondenbezit. Dit jaar begint de controle op 29 maart.

De controleurs kunnen zich legitimeren als werknemer bij LEGITIEM BV. Treffen zij een hond aan waarvoor de eigenaar geen belasting betaalt, dan melden zij dat bij SVHW.

Heeft u een hond of pas een hond aangeschaft?

Dan bent u verplicht hiervan aangifte te doen. U kunt uw hond aanmelden door op www.svhw.nl bij ‘Mijn SVHW’ in te loggen met uw DigiD. Maar u kunt uw hond ook telefonisch aanmelden via (0186) 577 222 of (0800) 02 00 873.

Heeft u geen hond meer of vertrekt u naar een andere gemeente?

Meld dit bij SVHW. U ontvangt dan mogelijk teveel betaald belastinggeld terug.

Kosten voor de gemeente

Honden brengen voor ons kosten met zich mee. U kent vast de bakken voor hondenpoep, de houders met poepzakjes, de plekken waar honden kunnen loslopen en de hondenkooien. Om dit aan te schaffen en te onderhouden is geld nodig. Kortgeleden hebben we nog extra zakjeshouders en hondenpoepbakken neergezet. En wist u dat u de hondenpoepzakjes ook gratis afhalen kunt afhalen bij De Rederij?

Meer informatie over hondenbelasting?

Meer informatie over de hondenbelasting vindt u op de website van SVHW

Hondje naast Alblasserdam bord