'Mensen kunnen weer lekker lezen aan de leestafel'

Nu we het coronavirus beter onder controle krijgen, kan er steeds meer. En dat is voor veel mensen goed nieuws. Hoe gaan inwoners en organisaties om met de versoepelingen? En hoe blij zijn ze? We laten met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Dit keer: Thea de Jong, medewerker en vestigingscoördinator van de bibliotheek AanZet in De Rederij.

Wat kan en mag weer in de bibliotheek?

Klanten mogen de bibliotheek weer bezoeken. Dat betekent: zelf weer boeken uitzoeken in de kast en lekker een tijdschrift of een krant lezen aan de leestafel. Ook kunnen mensen weer gebruik maken van het internet en van de printer. We zijn elke dag weer open! Alleen op de vrijdagavond zijn we nog tijdelijk gesloten.  

Waar ben je het meest blij mee?

Met de positieve reacties op de aanpassingen aan het meubilair! Zeker de afdeling voor volwassenen op de eerste verdieping is echt verbeterd.

Is jullie manier van werken veranderd door de coronacrisis?

Door de crisis kunnen klanten ons nu digitaal veel beter vinden. Ze weten nu dat je online op elk gewenst moment kan reserveren en dat je E-books kunt downloaden. Ook de activiteiten online trekken meer bezoekers. Wij als medewerkers reizen wat minder vaak heen en weer tussen vestigingen om te overleggen. Ook dat kan namelijk prima online.

Ben je al gevaccineerd of ga je je laten vaccineren?

Oei, deze vraag vind ik net iets te privé voor een openbaar artikel.

20210623 Thea de Jong bibliotheek webformaat
Thea de Jong van de bibliotheek: 'We zijn elke dag weer open!'. Foto Cees van der Wal