Laat horen hoe u denkt over de toekomst van Alblasserdam

De komende weken voeren we campagne om zo veel mogelijk inwoners te betrekken bij de omgevingsvisie. Praat u ook mee?

Voor de ontwikkeling van de omgevingsvisie heeft de gemeente Alblasserdam een speciale website gelanceerd www.praatmee.alblasserdam.nl. Inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen op deze website een enquête invullen. De enquête is tot 31 juli a.s. online. Wilt u de enquête liever op papier invullen? Dan bent u welkom bij De Rederij.

Accenten

Wij hebben vijf richtingen uitgewerkt waarin het dorp zich kan ontwikkelen. Bij elke richting ligt het accent anders. Als u bijvoorbeeld kiest voor 'Dorp in de polder', dan blijft veel bij het oude. Kiest u voor 'Bedrijvig dijkdorp' dan komen er meer huizen en meer verkeer. Een keuze voor 'Fit en groen' betekent dat het accent ligt op duurzaamheid. Denk aan veel meer zonnepanelen en warmtepompen en aan een groenere buitenruimte. In totaal zijn er vijf richtigen met elk een eigen accent. Op 1 juli was er een online bijeenkomst waar inwoners hierover met elkaar in gesprek konden gaan.

Vervolg

Met de informatie die de gemeente ophaalt via de enquête en de online bijeenkomst van 1 juli passen we de accenten waar nodig, aan. In het najaar kunnen inwoners vervolgens hun stem uitbrengen op een accent. De uitkomst van de stemming gaat als advies naar de gemeenteraad. De gemeenteraad kiest later dit jaar het definitieve accent, dat gebruikt gaat worden voor de omgevingsvisie. De website www.praatmee.alblasserdam.nl  is tot stand gekomen dankzij een initiatief van de provincie Zuid-Holland en is een proef. De gemeente hoort ook graag hoe inwoners de website ervaren. Tips en opmerkingen kunt u doorgeven via de site of via praatmee@alblasserdam.nl .Dit adres is ook te gebruiken voor andere vragen over de omgevingsvisie.