Laat horen hoe u denkt over de toekomst van Alblasserdam

De komende weken voeren we campagne om zo veel mogelijk inwoners te betrekken bij de omgevingsvisie. Praat u ook mee?

Voor de ontwikkeling van de omgevingsvisie heeft de gemeente Alblasserdam een speciale website gelanceerd www.praatmee.alblasserdam.nl. Inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen op deze website een enquête invullen en zich inschrijven voor de online bijeenkomst op1 juli. De enquête is tot 31 juli a.s. online. Wilt u de enquête liever op papier invullen? Dan bent u welkom bij De Rederij.

Meedenken en meepraten

Op woensdag 9 juni staat er een pagina over de omgevingsvisie in De Klaroen en we besteden er aandacht aan via social media. Wethouder Arjan Kraijo deelt tijdens de maandagmarkt kaartjes uit met een oproep om mee te praten."Het is belangrijk dat veel mensen meedenken en later ook meestemmen over de gewenste richting van de toekomst van ons dorp'', zegt hij. ,,Dus denk mee en laat uw stem horen. Nu en later dit jaar.''

Online bijeenkomst

Op 1 juli a.s. houdt de gemeente een speciale online accentencarrousel waarin inwoners met elkaar de verschillende accenten doorspreken.

Vervolg

Met de informatie die de gemeente ophaalt uit de enquête en de online bijeenkomst van 1 juli a.s., past de gemeente 5 accenten waar nodig, aan. In het najaar kunnen inwoners vervolgens hun stem uitbrengen op een  accent. De uitkomst van de stemming gaat als advies naar de gemeenteraad. De gemeenteraad kiest later dit jaar het definitieve accent, dat gebruikt gaat worden voor de omgevingsvisie.

De website www.praatmee.alblasserdam.nl  is tot stand gekomen dankzij een initiatief van de provincie Zuid-Holland en is een proef. De gemeente hoort ook graag hoe inwoners de website ervaren. Tips en opmerkingen kunt u doorgeven via de site of via praatmee@alblasserdam.nl .Dit adres is ook te gebruiken voor andere vragen over de omgevingsvisie.