• Samenwerking coalitie gemeente Alblasserdam stopt

01 juni 2021

Op maandagavond 31 mei heeft de SGP-fractie laten weten de coalitiesamenwerking met CDA en PvdA in de gemeenteraad van de gemeente Alblasserdam op te zeggen. Directe aanleiding is het raadsbesluit van 25 mei jl. waarin de gemeenteraad - met de stemmen van de SGP tegen het voorstel - heeft besloten dat ook op zondag een shuttlebus zal rijden naar het Werelderfgoed Kinderdijk.

• Laat horen hoe u denkt over de toekomst van Alblasserdam

13 juli 2021

De komende weken voeren we campagne om zo veel mogelijk inwoners te betrekken bij de omgevingsvisie. Praat u ook mee?

• Coalitie Alblasserdam gaat door

11 juni 2021

Op woensdag 2 juni en woensdag 9 juni heeft burgemeester Paans overleg gevoerd met de voorzitters van de zes politieke fracties in de gemeenteraad van Alblasserdam. Hij heeft vastgesteld dat er brede overeenstemming bestaat over de wenselijkheid van bestuurlijke continuïteit.

• Burgemeester neemt portefeuille Ondernemen en Economische Zaken waar

14 juni 2021

Burgemeester Paans laat weten naar verwachting tot eind april 2022, naast zijn rol als burgemeester, waarnemend portefeuillehouder Ondernemen en Economische zaken te zijn.

• Verordening Jeugdhulp vastgesteld

16 juni 2021

Op 25 mei 2021 heeft de raad van de gemeente Alblasserdam de 'Verordening Jeugdhulp gemeente Alblasserdam 2021' vastgesteld. Deze verordening is van toepassing op de uitvoering van de Jeugdwet.

• Stap 4 openingsplan: nog steeds 1,5 meter afstand

21 juni 2021

Het aantal coronabesmettingen is snel gedaald en steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Op zaterdag 26 juni zetten we stap 4 van het openingsplan en gaat alles open op 1,5 meter afstand.

• 'Mensen kunnen weer lekker lezen aan de leestafel'

23 juni 2021

Nu we het coronavirus beter onder controle krijgen, kan er steeds meer. En dat is voor veel mensen goed nieuws. Hoe gaan inwoners en organisaties om met de versoepelingen? En hoe blij zijn ze? We laten met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Dit keer: Thea de Jong, medewerker en vestigingscoördinator van de bibliotheek AanZet in De Rederij.

• Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten verlengd

23 juni 2021

Kunt u vanwege de coronacrisis uw woonkosten (inclusief kosten elektriciteit en gas) niet (meer) betalen? Dan is de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) wat voor u. Deze regeling voor inwoners van de Drechtsteden is verlengd met 3 maanden.

• Ontvang berichten over uw buurt digitaal

25 juni 2021

Wilt u op de hoogte zijn en blijven van actuele zaken die spelen in uw buurt? Denk aan evenementen, kap- of bouwvergunningen, verkeersbesluiten en nieuwe of gewijzigde regelgeving? Deze informatie is vanaf 1 juli digitaal en 'op maat' beschikbaar.

• Opgelet: De eikenprocessierups is terug!

28 juni 2021

De eikenprocessierups rukt in deze warme maanden weer op. Dit beestje is een plaagdier en moeten we als gemeente bestrijden. Je kunt er namelijk behoorlijke gezondheidsproblemen van krijgen. Maar hoe herkent u deze rups? Welke klachten geeft hij? En wat kunt u doen als de rupsen ziet?

• Tweede ambtstermijn voor burgemeester Paans

29 juni 2021

Burgemeester J.G.A. (Jaap) Paans is op maandag 28 juni beëdigd voor zijn tweede ambtstermijn in Alblasserdam.

• Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers verlengd

30 juni 2021

Bent u zelfstandig ondernemer en heeft u als gevolg van de coronacrisis direct inkomensondersteuning nodig? Voor u is er de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers. Vanaf 1 juli 2021 is Tozo-5 van kracht.