Weekendafsluiting voor verbreding A15

Voor de verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht zijn drie weekendafsluitingen nodig, waarbij elke keer één rijrichting van de A15 is afgesloten. De eerste weekendafsluiting is van vrijdag 30 juli 20.00 uur tot maandag 2 augustus 05.00 uur.

Dan is de A15 richting Rotterdam afgesloten van knooppunt Gorinchem tot toerit (23) Papendrecht.

Weekendafsluiting A15 richting Rotterdam

Van vrijdagavond 30 juli 20.00 uur tot maandagochtend 2 augustus 05.00 uur is de A15 afgesloten vanaf:

•   knooppunt Gorinchem/A27 tot oprit Gorinchem.
  •   afrit (25) Sliedrecht-Oost tot oprit (23) Papendrecht;

Omdat er tijdens dit weekend extra reparatiewerkzaamheden aan het asfalt worden meegenomen, start de weekendafsluiting op vrijdag 30 juli om 20.00 uur.

Omleidingsroutes en bereikbaarheid

Tijdens de weekendafsluiting wordt het doorgaande verkeer richting Rotterdam op de A27 bij knooppunt Gorinchem omgeleid via de:

•    A27, A2, A12 en A20; of
  •   A27, A59 en A16.

Weggebruikers moeten rekening houden met 20 minuten extra reistijd.  Vervoer met gevaarlijke stoffen wordt omgeleid via de A27, A59 en A16. Met de hulpdiensten zijn afspraken gemaakt over de bereikbaarheid. In overleg met de wegbeheerders in de regio worden de verkeerslichten op de drukste routes tijdens deze weekenden tijdelijk aangepast voor een betere doorstroming.

Weekendafsluitingen A15 richting Gorinchem

Voor de A15 richting Gorinchem zijn twee weekendafsluitingen nodig. Deze zijn van:

•  vrijdag 13 augustus 22.00 uur tot maandag 16 augustus 05.00 uur;
  • vrijdag 20 augustus 22.00 uur tot maandag 23 augustus 05.00 uur.

Tijdens deze weekenden is de A15 richting Gorinchem afgesloten tussen knooppunt Ridderkerk-Zuid en oprit (25) Sliedrecht-Oost. Door onvoorziene omstandigheden kan de planning van de weekendafsluitingen wijzigen. Actuele informatie over de werkzaamheden en de weekendafsluitingen is ook te vinden op www.N3werkzaamheden.nl.

Verbreding A15 Papendecht-Sliedrecht

Op de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht staat structureel file tijdens de spits. Dit zorgt ook voor meer verkeersdrukte op de gemeentelijke en provinciale wegen. Met een uitbreiding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht met 1 rijstrook verbetert de doorstroming van het verkeer.