Nog niet gevaccineerd? Kom naar de prikbus!

Misschien bent u nog niet gevaccineerd tegen corona omdat u vragen hebt? Of misschien vindt u de afstand naar de plaatsen waar u geprikt kunt worden te groot? Daarom staat op maandag 26 en dinsdag 27 juli een prikbus van de GGD in het dorp.

Daar kunt u vragen stellen en informatie krijgen. U kunt zich meteen ook laten vaccineren als u dat wilt. De GGD heeft dit opgezet in afstemming met ons.

Plekken en tijden

De bus staat maandag 26 juli bij de oude brandweerkazerne aan de Nicolaas Beetsstraat. Op dinsdag 27 juli staat de bus op het Scheldeplein bij de Ichtuskerk. U kunt op deze dagen tussen 12.00 en 20.00 uur bij de prikbus terecht.

Voor wie?

Iedereen vanaf 12 jaar kan in de bus een vaccinatie krijgen met een vaccin dat beschermt tegen corona. Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er een volwassen persoon bij moet zijn. Kinderen van 16 en 17 jaar mogen alleen komen. Iedereen die een prik wil, moet een legitimatiebewijs laten zien. Dat is een paspoort, een rijbewijs of een ID-kaart. Ook kinderen moeten een legitimatiebewijs laten zien. Bij de bus zijn voorlichters aanwezig van de GGD. Zij kunnen uw vragen over het coronavirus en de vaccinatie beantwoorden. Voor meer informatie over de coronavaccinatie kunt u bellen met de GGD Zuid-Holland Zuid: 078 770 8580 (tussen 08:00 - 20:00 uur).

Wij betalen uw vervoer

U kunt ook een vaccinatie krijgen bij een van de vaste plekken van de GGD buiten het dorp. Bijvoorbeeld in Groot-Ammers of Ridderkerk. Als u geen geld heeft voor de reis naar een van deze plekken, kunnen wij het vervoer voor u betalen. Wij kunnen uw reiskosten vergoeden als u:

  •    Bekend bent bij de Voedselbank
  •    Onder (schulden)bewind staat en maximaal €50 weekgeld heeft voor uzelf

Wilt u het vervoer naar een priklocatie buiten Alblasserdam door ons laten betalen? Stuur dan een mail met uw naam en adres naar s.temminck@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.
20210714 Afbeelding coronavaccin en injectienaald webformaat