'Ik ben blij dat kinderen weer een ritme krijgen'

Nu het coronavirus beter onder controle is, kan er steeds meer. Hoe gaan inwoners en organisaties om met de versoepelingen? En hoe blij zijn ze?We vroegen het aan Laurens Barnhoorn, buurtsportcoach bij het Alblasserdam Beweeg en Cultuurteam (ABC-team).

Wat mogen jullie weer doen en organiseren?

We gaan weer veel oppakken op de manier die we gewend waren. Binnenkort komt er weer een Sportinstuif in de sporthal aan, want dat hoeft niet meer buiten. Bij scholen gaan we weer sportdagen organiseren die zowel binnen als buiten plaatsvinden. In het nieuwe schooljaar hopen we de Koningsspelen op de oude manier te kunnen houden en de triatlon voor de groepen 8. Ook gaan we weer sportlessen geven op de scholen.

Waar ben je het meest blij mee?

Dat de kinderen weer naar school kunnen en weer een ritme krijgen. Ik ben ook heel blij met alle positieve reacties die we de afgelopen tijd van ouders kregen. Zij vonden het heel fijn dat wij toch activiteiten bleven organiseren voor zover dat kon binnen de maatregelen. Zo kwamen hun kinderen tenminste nog eens achter de Playstation vandaan.

Is jullie manier van werken veranderd door de coronacrisis?

We hebben nieuwe dingen in het leven geroepen die zo goed bevallen dat we ermee doorgaan. Zoals de Wandeluitdaging die we met de Stichting welzijn Alblasserdam (SWA) organiseren om mensen aan het wandelen te krijgen. Hetzelfde geldt voor het balkongym voor ouderen dat we samen met de SWA en gymnastiekvereniging KDO aanbieden. Het Zomerpaspoort is ook een blijvertje. Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen aan heel veel verschillende activiteiten meedoen van sportverenigingen en andere organisaties in het dorp. Doordat het verspreid is over zes weken bereiken we veel kinderen. En doordat veel verenigingen meedoen is het werk dat erin gaat zitten over veel mensen verdeeld.

Ben je al gevaccineerd of ga je je laten vaccineren? 

Nog niet, maar ik ga me wel laten vaccineren. Ik wil mijn omgeving beschermen zoals mijn ouders en de mensen die ik tijdens mijn werk tegenkom. En ik wil graag ook weer naar een concert of naar het buitenland kunnen gaan.
20210707 Laurens Barnhoorn webformaat
Laurens Barnhoorn: 'Ik laat me vaccineren om mijn omgeving te beschermen.' Foto Cees van der Wal.