Juli 2021

• Filmpje met zomergroet van burgemeester Paans

05 juli 2021

Met de vakantieperiode voor de deur heeft burgemeester Jaap Paans een filmpje opgenomen voor alle Alblasserdammers.

• NK Tegelwippen: maak van uw tuin een groene oase

07 juli 2021

Samen met buurgemeenten in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden doen we mee aan het NK Tegelwippen. We hopen dat veel inwoners de tegels in hun tuin vervangen door groen.

• 'Ik ben blij dat kinderen weer een ritme krijgen'

07 juli 2021

Nu het coronavirus beter onder controle is, kan er steeds meer. Hoe gaan inwoners en organisaties om met de versoepelingen? En hoe blij zijn ze?We vroegen het aan Laurens Barnhoorn, buurtsportcoach bij het Alblasserdam Beweeg en Cultuurteam (ABC-team).

• Coronamaatregelen tijdens de zomer

12 juli 2021

Sinds zaterdag 10 juli gelden er aanvullende coronamaatregelen. Het kabinet heeft dit besloten omdat het aantal besmettingen na de versoepelingen van eind juni snel steeg.

• Nog niet gevaccineerd? Kom naar de prikbus!

14 juli 2021

Misschien bent u nog niet gevaccineerd tegen corona omdat u vragen hebt? Of misschien vindt u de afstand naar de plaatsen waar u geprikt kunt worden te groot? Daarom staat op maandag 26 en dinsdag 27 juli een prikbus van de GGD in het dorp.

• 'We hebben meer contact gekregen met jongeren'

23 juli 2021

Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Jacco Oude Kotte, jongerenwerker bij Jeugd-Punt vertelt erover.

• Nieuwe inzamelmethode textiel is succes

28 juli 2021

Sinds we op 1 juni 2020 zijn gaan samenwerken met kringloopwinkel Opnieuw & Co hebben we op het gebied van textielinzameling flinke stappen vooruit gezet. Voorgaande jaren zamelden we 60.000 kilo textiel per jaar in. Vorig jaar werd deze hoeveelheid in een half jaar opgehaald. Cijfers laten zien dat deze trend zich ook in 2021 voortzet.

• Weekendafsluiting voor verbreding A15

28 juli 2021

Voor de verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht zijn drie weekendafsluitingen nodig, waarbij elke keer één rijrichting van de A15 is afgesloten. De eerste weekendafsluiting is van vrijdag 30 juli 20.00 uur tot maandag 2 augustus 05.00 uur.