Januari 2021

 • GFTE-cocons voor betere afvalscheiding

  05 januari 2021

  In januari plaatst de gemeente Alblasserdam 70 'cocons' voor het inzamelen van groente-, fruit- en (klein) tuinafval en etensresten (GFTE). Het gaat om klikobakken in een nette behuizing in de buurt van hoogbouw.

 • Chatbot als virtuele assistent op de website

  06 januari 2021

  Wij hebben sinds kort een virtuele assistent: Gem. Gem is een chatbot en beantwoordt 24 uur per dag vragen over verhuizen, paspoorten en Nederlandse identiteitskaarten. Gem – dat staat voor 'gemeenten' – geeft ook antwoord op andere eenvoudige vragen. Gem is een toevoeging aan de bestaande kanalen, zoals telefoon, contactformulieren en de livechat.

 • Webinar voor slachtoffers toeslagenaffaire

  11 januari 2021

  Voor ouders die in de problemen zijn gekomen door de toeslagenaffaire houdt de Belastingdienst op dinsdag 19 januari een online bijeenkomst (webinar). De webinar duurt van 20.00 tot 21.30 uur.

 • Lockdown minimaal drie weken verlengd

  13 januari 2021

  Nederland blijft tenminste t/m dinsdag 9 februari in lockdown. Dat maakten premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge dinsdagavond 12 januari tijdens een persconferentie bekend.

 • Interview Géanne Kwakernaak: 'Door corona hebben meer mensen onze hulp nodig'

  19 mei 2021

  Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Dit keer: Géanne Kwakernaak, maatschappelijk werker en cliëntondersteuner bij Stichting De Sociale Basis. Dit is een onderdeel van MEE- Vivenz, organisatie voor maatschappelijke dienstverlening.

 • Kap van zes bomen met roetschorsziekte in Bos Rijkee

  14 januari 2021

  De gemeente Alblasserdam laat op donderdag 21 en vrijdag 22 januari zes esdoorns met roetschorsziekte kappen in Bos Rijkee. De werklui dragen hierbij beschermde kleding en maskers. Bij het weghalen van de besmette bomen kunnen er namelijk direct rond de boom sporen vrijkomen die luchtwegklachten kunnen veroorzaken. Voor de woonomgeving is er geen risico.

 • Hoe en waar kunnen we energie opwekken?

  14 januari 2021

  We moeten in Nederland de omslag maken naar duurzame energie. We onderzoeken of we zonnepanelen kwijt kunnen op plekken zoals bermen, (voormalige) stortplaatsen en braakliggende terreinen. Ook kijken we naar locaties voor zonneparken en windturbines. In de Drechtsteden hebben we hiervoor drie zoekgebieden benoemd: bij rangeerterrein Kijfhoek in Zwijndrecht, langs de A16 en langs de A15.

 • Online bijeenkomst toeslagenaffaire op ander moment

  19 januari 2021

  De online bijeenkomst over de toeslagenaffaire is woensdag 20 januari van 16.00 tot 17.30 uur en niet op dinsdagavond 19 januari, zoals de Belastingdienst eerder liet weten. Op maandag 25 januari is er nog een keer een online bijeenkomst.

 • Extra maatregelen tegen coronavirus

  20 januari 2021

  Het kabinet neemt extra maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Zo komen er strengere regels en adviezen rond reizen en het ontvangen van visite.

 • Avondklok gaat in op zaterdag 23 januari

  22 januari 2021

  Vanaf zaterdag 23 januari geldt een avondklok van 21.00 uur 's avonds tot 4.30 uur 's ochtends.

 • Formulieren voor verklaring avondklok af te halen in De Rederij

  25 januari 2021

  De avondklok moet er voor zorgen dat minder mensen elkaar ontmoeten. Heeft u een geldige reden om de straat op te gaan? Dan heeft u een verklaring nodig. De bijbehorende formulieren kunt u downloaden of afhalen in De Rederij.

 • Aanwijzingsbesluit cameratoezicht Alblasserdam

  28 januari 2021

  In het belang van de openbare orde is er tot 1 februari 2022 cameratoezicht op drie locaties in het centrum van Alblasserdam. Dit staat in het Aanwijzingsbesluit cameratoezicht Alblasserdam dat de burgemeester op 27 januari heeft genomen.

 • Interview Martijn Beekhof: 'Online onderwijs kan de klas niet vervangen'

  19 mei 2021

  Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Dit keer: Martijn Beekhof, directeur van Integraal Kindcentrum De Twijn.

 • Kinderboerderij zoekt secretaris

  29 januari 2021

  Wilt u uw vrije tijd leuk en nuttig besteden? En bent u handig met de computer? Misschien is secretaris worden bij de Stichting Kinderboerderij Alblasserdam dan wel iets voor u.