Wij strooien bij gladheid, maar blijf voorzichtig

Onze buitendienst strooit openbare wegen en fietspaden wanneer we gladheid verwachten. Het gaat vooral om de doorgaande wegen, routes voor bussen, routes voor noodhulpdiensten, aansluitingen op woonwijken en rondom scholen.

Handmatig strooien doen we bij bushaltes, belangrijke houten bruggen en op- en afritten van fietspaden. 

Wees alert!

Wij doen er alles aan om u veilig op weg te laten gaan. Maar ook op gestrooide routes kan het glad zijn, dus wees alert! Het zout heeft namelijk tijd nodig om ijs of sneeuw te laten smelten. Op bruggen en fietspaden duurt dit vaak langer. Dat komt door de temperatuur, maar ook doordat bruggen en fietspaden mindere worden gebruik dan rijbanen. Zeker nu er een avondklok geldt, is het verstandig om bij kans op gladheid extra alert zijn. Er rijden in de avond- en nachtelijke uren veel minder voertuigen op de weg waardoor de dooiwerking van het zout afneemt. Met name bij sneeuwval zal dit verschil merkbaar zijn. Let dus extra op wanneer u de weg op gaat, pas uw snelheid altijd aan en wees voorzichtig! 

Kaart met strooiroutes

Waar we strooien ligt vast in het gladheidsbestrijdingsplan. Meer informatie en een kaart met strooiroutes vindt u op onze website.

Houd uw stoep sneeuw- en ijsvrij! 

Winkeliers, bewoners, bedrijven, scholen en instellingen zijn zelf verantwoordelijk voor het ijsvrij en sneeuwvrij houden van de stoepen en voetpaden in hun directe omgeving. Houdt u ook uw stoep sneeuw- en ijsvrij? Dit is wel zo veilig!
20210205 Foto winterlandschap