Online bijeenkomst over de overstap naar aardgasvrij wonen

In de Drechtsteden werken we samen aan een plan en aanpak om in de toekomst over te stappen naar aardgasvrij wonen. Het doel is dat alle gebouwen op den duur overgaan op een duurzame vorm van verwarmen en koken.

Graag informeren we u over wat we tot nu toe hebben bedacht en uitgezocht. Wat vindt u daarvan en hoe u wilt u in het vervolg betrokken worden? Hiervoor organiseren we een digitale bewonersavond op donderdagavond 25 februari vanaf 19.30. U kunt zich aanmelden op het participatieplatform

Transitievisie warmte

In 2021 moet elke gemeente een transitievisie warmte hebben. Daarvoor moeten we bekijken welke wijk op welke manier over zou kunnen gaan op andere manieren van verwarmen en welke tussenstappen we nu al kunnen nemen. 

In november 2020 hebben we u al gevraagd een online vragenlijst in te vullen over dit onderwerp via ons participatieplatform. Daaruit blijkt dat veel inwoners van onze gemeente weten dat we op zoek moeten naar andere, duurzame manieren van verwarmen. Tegelijkertijd hebben wij veel vragen teruggekregen. Tijdens de online bijeenkomst gaan we in op de meest gestelde vragen.

Programma

Tijdens de online bijeenkomst:

  • vertellen we meer over de overstap naar aardgasvrij, de tussenstappen daar naartoe en wat dat voor u betekent;
  • delen we de eerste resultaten uit de Transitievisie Warmte en vragen we uw reactie;
  • gaan we in op de meest gestelde vragen; 
  • praten we door over het belang van isoleren.

U kunt zich aanmelden op het participatieplatform. U ontvangt vóór de start van de bijeenkomst een link waarmee u kunt inloggen. 

Bij deze online bijeenkomst zijn geen adviseurs aanwezig voor persoonlijk advies over het verduurzamen van uw eigen woning. Als u meer wilt weten over het verduurzamen van uw woning, kunt u kijken op de website van het Regionaal Energieloket.

Reageren ook mogelijk op het participatieplatform

Mocht u niet aanwezig kunnen zijn maar wel uw mening willen geven, dan kunt u vanaf 15 februari op denkmee.drechtstedenenergie.nl/alblasserdam een enquête invullen en reageren. De reacties op het platform nemen we samen met die van de bewonersavond mee in de Transitievisie Warmte.