Februari 2021

• Situatie rond corona blijft ernstig, lockdown duurt langer

03 februari 2021

Het kabinet heeft besloten de huidige lockdown te verlengen tot tenminste 2 maart. Wel gaan de basisscholen en kinderopvang vanaf 8 februari weer open. Vanaf 10 februari kunt u bij meer winkels producten bestellen en afhalen.

• Wel of niet inenten tegen corona? Laat u informeren

03 februari 2021

Het inenten tegen het coronavirus is begonnen. Door te vaccineren wil de overheid mensen beschermen tegen besmetting met het virus. Bovendien wil men zo grootschalige negatieve gevolgen van het virus voor de samenleving zoveel mogelijk voorkomen.

• De erfgoedcommissie vergadert dinsdag 9 februari

03 februari 2021

Op dinsdag 9 februari 2021 vergadert de gemeentelijke erfgoedcommissie vanaf 15.00 uur.

• Sneeuw en ijs in de lockdown

17 februari 2021

Het is volop winter met sneeuw en misschien binnenkort ook ijs. Maar we zitten nog steeds in een lockdown. Daarom de oproep om u aan de regels te houden en zo min mogelijk anderen te ontmoeten als u van het winterweer gaat genieten.

• Wij strooien bij gladheid, maar blijf voorzichtig

05 februari 2021

Onze buitendienst strooit openbare wegen en fietspaden wanneer we gladheid verwachten. Het gaat vooral om de doorgaande wegen, routes voor bussen, routes voor noodhulpdiensten, aansluitingen op woonwijken en rondom scholen.

• Afvalinzameling verloopt anders door winters weer

08 februari 2021

Vanwege de sneeuw en de vorst heeft afvalinzamelaar HVC de dienstverlening aangepast. Hieronder kunt u lezen wat HVC laat weten:

• Online workshop omgaan met kindermishandeling

09 februari 2021

Bent u vrijwilliger bij een vereniging in ons dorp en wilt u meer weten over kindermishandeling? Bijvoorbeeld hoe u dit herkent en wat u dan kunt doen? Geef u dan op voor de online workshop op woensdag 24 februari van 19.30 tot 21.00 uur.

• Interview Dave Pieplenbosch: 'Karatetraining geven we nu buiten op kunstgras'

10 februari 2021

Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Vandaag: Dave Pieplenbosch, trainer/coach bij Karate Instituut Wairando. Tijdens de eerste golf raakte hij besmet met het coronavirus.

• Zorg voor de (water)vogels in deze koude tijd

10 februari 2021

Het zijn niet de makkelijkste tijden voor (water)vogels nu het dag en nacht vriest. Als gemeente hebben we een zorgplicht voor de dieren. Daarom zijn we vandaag begonnen de watervogels meer ruimte te geven.

• IJsweekend in Alblasserdam

11 februari 2021

De gemeente Alblasserdam bereidt zich, samen met alle andere gemeenten binnen de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, voor op een weekend waarin wordt geschaatst.

• Raad Alblasserdam en burgemeester Paans zetten samenwerking graag voort

17 februari 2021

De gemeenteraad van Alblasserdam beveelt huidig burgemeester J.G.A.(Jaap) Paans aan voor herbenoeming voor een periode van zes jaar. Dit werd bekend gemaakt in de raadsvergadering van 16 februari 2021 door Arco Strop, voorzitter van de vertrouwenscommissie.

• Online bijeenkomst over de overstap naar aardgasvrij wonen

17 februari 2021

In de Drechtsteden werken we samen aan een plan en aanpak om in de toekomst over te stappen naar aardgasvrij wonen. Het doel is dat alle gebouwen op den duur overgaan op een duurzame vorm van verwarmen en koken.

• Informatieavond over verkeer bij Kloos

19 februari 2021

Projectontwikkelaar FSD houdt op woensdag 24 februari vanaf 19.30 uur online een informatieavond over het project Kloos. Dit keer staat het onderdeel verkeer centraal.

• Aanslag lokale belastingen en WOZ-waarde

22 februari 2021

SVHW verstuurt in februari namens onder meer onze gemeente en waterschap Hollandse Delta de jaarlijkse lokale belastingaanslagen via MijnOverheid en per post. Op het aanslagbiljet vindt u ook de beschikking van de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand. SVHW stelt voor Alblasserdam ook de hoogte van de WOZ-waarde vast.

• Voorzichtige verruiming van lockdown

24 februari 2021

Een aantal coronamaatregelen wordt vanaf woensdag 3 maart wat soepeler. Het kabinet geeft het onderwijs, de contactberoepen, winkelen en buiten sporten meer ruimte. Dat bleek tijdens de persconferentie van 23 februari.

• Interview Anke van Veen (Voedselbank): 'We moeten voor het eerst zelf voedsel inkopen'

24 februari 2021

Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Vandaag: Anke van Veen, bestuurslid van de Voedselbank Alblasserdam.

• Workshop over omgaan met kindermishandeling gaat niet door

24 februari 2021

De workshop over herkennen van en omgaan met kindermishandeling op woensdagavond 24 februari gaat niet door.