Verkeerd geparkeerde voertuigen aangepakt

Ons team Toezicht en Handhaving voert met succes actie tegen het parkeren op de openbare weg van (recreatie)voertuigen zoals aanhangwagens, campers, vouwwagens, caravans en boottrailers.

Nadat zes eigenaren een waarschuwing kregen, hebben vijf van hen hun voertuig weggehaald. Het laatste voertuig is woensdag 18 augustus door ons verwijderd.

Eigenaar betaalt de kosten

Het team Toezicht en Handhaving heeft de verkeerd geparkeerde recreatievoertuigen aan het begin van de maand voorzien van een label. Hierop staat dat het voertuig in strijd met de APV is geparkeerd. De eigenaar heeft veertien dagen de tijd heeft om het te verwijderen. Gebeurt dit niet, dan haalt de gemeente het voertuig weg en betaalt de eigenaar de kosten.

Actie binnenkort herhaald

Het verkeerd parkeren van voertuigen is een van de dingen waaraan toezichthouders in Alblasserdam extra tijd en aandacht besteden. Zij constateerden zelf meerdere keren dat het fout ging met recreatievoertuigen en de gemeente ontving bovendien klachten, meldingen en verzoeken tot handhaving. Daarop is de actie van het labelen van voertuigen gestart. Gedurende de resterende maanden van dit jaar gaan de toezichthouders binnenkort opnieuw de straat op om verkeerd geparkeerde (recreatie)voertuigen van een label met een waarschuwing te voorzien.