Dodenherdenking en herdenking bombardement 11 mei

Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van oorlogsgeweld en op 11 mei staan we stil bij de slachtoffers van het bombardement op Alblasserdam van 11 mei 1940. Vanwege het coronavirus verloopt de herdenking op 4 mei ook dit jaar anders dan anders.

Alternatieve herdenking

Normaal kunnen Alblasserdammers op 4 mei rond 19:00 uur de Vesper (herdenkingsbijeenkomst) bijwonen en daarna de openbare plechtigheid bij het oorlogsmonument aan de Polderstraat met het stiltemoment om 20:00 uur. Om toch op een passende manier aandacht te geven aan hen die vielen, heeft het 4 mei comité Dodenherdenking Alblasserdam een alternatieve manier van herdenken georganiseerd. Om 19:00 uur wordt de jaarlijkse Vesper online uitgezonden. U kunt de Vesper vanuit uw huiskamer bekijken via het YouTube kanaal van de gemeente Alblasserdam

Besloten plechtigheid

Na afloop van de Vesper kunt u via het YouTube kanaal van de gemeente Alblasserdam de besloten plechtigheid bij het oorlogsmonument aan de Polderstraat volgen. Zo kunt u de lokale herdenking vanuit uw huis beleven. Wij vragen u om niet zelf naar het oorlogsmonument aan de Polderstraat te komen. 

Bombardement 11 mei 1940

Ook staan we dit jaar opnieuw stil bij het bombardement op Alblasserdam. Op de drie momenten waarop op 11 mei 1940 de bommen vielen luiden de kerkklokken. Het 4 mei comité Dodenherdenking Alblasserdam en de gemeente Alblasserdam roepen u op om op 11 mei de Nederlandse- en/of Alblasserdamse vlag halfstok te hangen. Zo herdenken we allen die zijn omgekomen tijdens het bombardement op 11 mei 1940.

Programma

Klik op het plaatje voor een vergroting.
20210428 Afbeelding programma 4 en 11 mei