Actie tegen verkeerd geparkeerde voertuigen succesvol

Het team Toezicht en Handhaving van de gemeente Alblasserdam voert met succes actie tegen het parkeren op de openbare weg van (recreatie)voertuigen zoals aanhangwagens, campers, vouwwagens, caravans en boottrailers.

Nadat dertien eigenaren twee weken geleden een waarschuwing kregen, hebben twaalf van hen hun voertuig weggehaald. Het laatste voertuig werd vrijdagmiddag 16 april door de gemeente verwijderd.

Eigenaar betaalt de kosten

Het team Toezicht en Handhaving heeft de verkeerd geparkeerde recreatievoertuigen aan het begin van de maand voorzien van een label. Hierop staat dat het voertuig in strijd met de APV is geparkeerd en dat de eigenaar veertien dagen de tijd heeft om het voertuig te verwijderen. Gebeurt dit niet dan haalt de gemeente het voertuig weg en krijgt de eigenaar de rekening gepresenteerd.

Actie binnenkort herhaald

Het verkeerd parkeren van voertuigen is een van de zaken waaraan toezichthouders in Alblasserdam extra tijd en aandacht besteden. Zij constateerden zelf meerdere keren dat het fout ging met recreatievoertuigen en de gemeente ontving bovendien klachten, meldingen en verzoeken tot handhaving. Daarop is de actie van het labelen van voertuigen gestart. Met de zomermaanden in zicht gaan de toezichthouders binnenkort opnieuw de straat op om verkeerd geparkeerde (recreatie)voertuigen van een label met een waarschuwing te voorzien.