April 2021

 • Wel of niet inenten tegen corona? Laat u informeren

  04 januari 2022

  Vaccineren is de belangrijkste stap om mensen te beschermen tegen het coronavirus. Het inenten is inmiddels begonnen. Het doel is om grootschalige negatieve gevolgen van het virus voor de samenleving zoveel mogelijk te beperken. Laten we daarom met elkaar de mouwen opstropen.

 • Onderzoek naar meedoen in Alblasserdam

  06 april 2021

  Hoe staan we er voor op sociaal gebied? Hoe actief zijn onze inwoners in het verenigingsleven? Weten zij welke steun mantelzorgers kunnen krijgen? En hoe ervaren zij de coronatijd? Om van deze en andere zaken een beeld te krijgen doen we in april een grootschalig onderzoek.

 • Bodemonderzoek Zuidelijk Havengebied

  13 april 2021

  Het bedrijf Stepforward doet van 12 t/m 15 april bodemonderzoek voor de ontwikkeling van het Zuidelijk Havengebied. Doel is om inzicht te krijgen in de situatie van de bodem.

 • Openingsplan geeft zicht op versoepelingen

  14 april 2021

  De buitenschoolse opvang (BSO) mag vanaf maandag 19 april weer open. Het is de eerste stap uit het openingsplan dat demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge op 13 april presenteerden.

 • Rustig huiswerk maken in Landvast

  14 april 2021

  In coronatijd kan het lastig zijn om thuis rustig huiswerk te maken. Zeker als ouders of verzorgers thuis werken en broertjes en zusjes ook thuis zijn. Daarom biedt cultureel centrum Landvast middelbare scholieren sinds half april de mogelijkheid om daar te studeren.

 • 'De sneltrein is tot stilstand gebracht'

  14 april 2021

  Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Vandaag: Manja van Hooijdonk, holistisch lifecoach, intuïtief kunstenares en sociaal ondernemer in het ParticiPand aan de Lelsstraat.

 • Actie tegen verkeerd geparkeerde voertuigen succesvol

  16 april 2021

  Het team Toezicht en Handhaving van de gemeente Alblasserdam voert met succes actie tegen het parkeren op de openbare weg van (recreatie)voertuigen zoals aanhangwagens, campers, vouwwagens, caravans en boottrailers.

 • Eerste stap openingsplan per 28 april

  21 april 2021

  Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. Daarom durft het kabinet het aan om de coronamaatregelen stap voor stap af te bouwen.

 • Vier Koningsdag mee!

  23 april 2021

  Dinsdag 27 april vieren we Koningsdag. Door het coronavirus verloopt dit anders dan we gewend zijn. Hieronder volgt het programma van het Oranjecomité en de gemeente. Via onder meer Facebook en YouTube kunt u meegenieten.

 • Gemeenten en politie pakken criminaliteit met vastgoed aan

  23 april 2021

  Het opsporen van illegaal en anoniem gebruik van panden door criminelen stond dinsdag 20 april centraal tijdens diverse pandcontroles in de regio Rotterdam. Gemeenten, politie en het RIEC Rotterdam werkten deze dag samen om vastgoedcriminaliteit aan te pakken.

 • Koninklijke onderscheiding voor vijf Alblasserdammers

  26 april 2021

  Burgemeester Jaap Paans belde maandagmorgen 26 april met vijf inwoners van Alblasserdam om te vertellen dat het de koning heeft behaagd hen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op vrijdag 30 april reikt de burgemeester persoonlijk de versierselen die bij de onderscheiding horen aan hen uit. Dit gebeurt tijdens een besloten bijeenkomst in cultureel centrum Landvast met inachtneming van de coronamaatregelen.

 • Dodenherdenking en herdenking bombardement 11 mei

  28 april 2021

  Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van oorlogsgeweld en op 11 mei staan we stil bij de slachtoffers van het bombardement op Alblasserdam van 11 mei 1940. Vanwege het coronavirus verloopt de herdenking op 4 mei ook dit jaar anders dan anders.