Zacht water in Alblasserdam, Papendrecht en Kinderdijk

Sinds zaterdag 5 september krijgen de inwoners van Alblasserdam, Papendrecht en Kinderdijk zacht water uit de kraan. Wethouders Arno Janssen (Papendrecht) en Peter Verheij (Alblasserdam) schakelden samen met Oasen-directeur Walter van der Meer op vrijdag 4 september het zuiveringsstation in Nieuw-Lekkerland uit.

Daarmee werd deze regio overgezet op zacht water vanuit een andere productielocatie van het drinkwaterbedrijf. Alle inwoners in dit gebied ontvingen op zaterdag 5 september hierover een brief van Oasen.

Langgekoesterde wens

Zacht water is een langgekoesterde wens van de klanten van Oasen in deze regio. Het zachte water bevat minder kalk. Dat gaan de inwoners van dit gebied merken. Zo zullen zij minder kalkaanslag op hun kranen en douchetegels zien. Een ander voordeel van zacht water is dat er minder zeep en wasmiddel nodig is. Dat is goed voor de portemonnee en daarnaast ook beter voor het milieu.

Vernieuwing productielocatie

Tot zaterdag kwam het drinkwater voor de inwoners van Alblasserdam, Papendrecht, Kinderdijk en enkele adressen (43) in Oud-Alblas uit twee productielocaties van Oasen. Nu Oasen komende jaren de locatie in Nieuw-Lekkerland grootschalig gaat vernieuwen, schakelde het drinkwaterbedrijf deze regio volledig over op het zachte drinkwater vanuit haar productielocatie in Langerak. Ook na de verbouwing blijft het drinkwater uit de kraan van deze inwoners zacht.

Nergens hard water meer

De afgelopen decennia heeft Oasen stap voor de stap haar productielocaties vernieuwd. Hierdoor is het drinkwater steeds zachter geworden. Door het uitschakelen van de productielocatie in Nieuw-Lekkerland afgelopen vrijdag komt er nergens in het voorzieningsgebied van Oasen meer hard water uit de kraan. Meer informatie is te vinden op de website van Oasen 

De wethouders en de directeur van Oasen schakelen de productielocatie uit.

Foto: Wethouders Arno Janssen (Papendrecht, links in beeld) en Peter Verheij (Alblasserdam, rechts in beeld) schakelden samen met Oasen directeur Walter van der Meer (achter in beeld) op vrijdag 4 september de productielocatie in Nieuw-Lekkerland uit.