Sociale huurwoningen op plek kantine CKC

Samen met woningbouwvereniging Woonkracht 10 werken wij aan de bouw van twintig sociale huurwoningen op de plek van de oude kantine van korfbalvereniging CKC Kinderdijk.

Om huizen te kunnen bouwen op dit terrein aan de Groen van Prinstererstraat 107, nabij de Boezem – De Kreken, moet het bestemmingsplan worden aangepast. Wie interesse heeft in het aangepaste bestemmingsplan of hierover zijn mening wil geven kan het plan tot en met 30 september inzien. 

Voldoende huizen

In Alblasserdam zijn er de laatste jaren geen sociale huurwoningen bij gekomen. De gemeente en Woonkracht 10 vinden het belangrijk dat er voldoende van dit soort huizen zijn. Daarom heeft de gemeente met Woonkracht 10 een koopovereenkomst gesloten voor het terrein waar de kantine stond. De bedoeling is dat Woonkracht 10 er twintig sociale huurappartementen gaat bouwen. De oude kantine is al gesloopt. Die was niet meer nodig na de verhuizing van CKC naar de nieuwe sporthal Molenzicht. De omwonenden hebben tijdens twee inloopavonden informatie gekregen over de plannen voor woningbouw op het terrein.

Het plan bekijken

De nieuwe bestemmingsplan ligt van 20 augustus tot en met 30 september ter 2020 ter inzage. U kunt het vinden op de pagina over bestemmingsplannen op onze website. U kunt het plan ook bekijken bij de gemeente in De Rederij, Cortgene 2. Maak hiervoor een afspraak door te bellen naar telefoonnummer  14 078.