Basisscholen doen mee aan Schoolbrengweek

Van 14 tot en met 18 september is de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek. Met deze week worden leerlingen in het basisonderwijs en hun ouders opgeroepen om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te gaan.

Kinderen kunnen een prijs winnen met een verhaal, foto of tekening van een belevenis onderweg op de route van school naar huis. Ook twee Alblasserdamse basisscholen doen mee aan de actie.

Veel voordelen

Veel ouders en kinderen gaan al vaak lopend of op de fiets naar school. Dit is veiliger, gezonder en beter voor het milieu. Wethouder Arjan Kraijo (verkeer) is daarom ook blij dat basisscholen 't Nokkenwiel en De Twijn meedoen met de actie: "Met deze actie stimuleren we weer dat kinderen lekker bewegen. Fietsen of lopen naar school is niet alleen gezond maar ook slim, duurzaam, leuk en leerzaam. Kinderen worden op deze manier volwaardige deelnemers aan het verkeer." Wethouder Dorien Zandvliet (onderwijs) sluit zich bij wethouder Kraijo aan. "Hoe eerder een kind begint met fietsen, hoe groter de kans is dat hij of zij dat blijft doen tot op late leeftijd. Tot 3 uur na het fietsen functioneren je hersenen beter dan daarvoor. En wie wil dat nou niet?"

Nul verkeersslachtoffers

De Schoolbrengweek is een onderdeel van het programma SCHOOL op SEEF. In dit programma werken alle gemeenten in de regio en een groot aantal scholen samen aan goede verkeerseducatie op school en een veilige infrastructuur op de schoolroutes en in de schoolomgeving. Het is onderdeel van de aanpak “Maak een punt van nul” waarin het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland met alle gemeenten en overige partners verkeersveilig gedrag stimuleert.