De Helling afgesloten voor nieuw asfalt

Op vrijdagavond 16 en zaterdag 17 oktober is een deel van De Helling in Alblasserdam afgesloten voor autoverkeer. De weg krijgt nieuw asfalt.

Van vrijdagavond 16 oktober 21.00 uur tot zaterdagochtend 17 oktober 8.00 uur is de Helling in beide richtingen afgesloten vanaf de Edisonweg tot aan de Grote Beer/N915. Op zaterdag 17 oktober is alleen De Helling richting Grote Beer/N915 (uitgaand verkeer) tot 22.00 uur afgesloten. De benzinepomp blijft bereikbaar. Hulpdiensten kunnen bij calamiteiten langs het werk. Gedurende de werkzaamheden begeleiden verkeersregelaars waar nodig autoverkeer, fietsers en voetgangers.

Fietsers

Het fietspad over de brug aan de Alblasserdamse zijde richting Hendrik-Ido-Ambacht is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor fietsverkeer. Fietsers worden omgeleid via de Kabelbaan naar de fietstrap bij de Ruigenhil/Kabelbaan. Fietsverkeer van en naar het centrum van Alblasserdam ondervindt geen hinder. De bushalte langs de Grote Beer/N915 blijft bereikbaar. 

Omleiding en verkeersregelaars

Borden geven de omleidingsroutes aan. Doorgaand autoverkeer naar de Grote Beer/N915 gaat via de Edisonweg-Wensveenrotonde-Edisonweg. Vanuit Kinderdijk is de omleiding via de Blokweerweg-Van Eesterensingel-Plantageweg-Randweg-Oude Torenweg. Bromfietsers, scootmobielen en andere bestuurders die geen gebruik van de fietstrap kunnen maken krijgen hulp van een verkeersregelaar bij oversteken van het werkterrein naar het fietspad over de brug richting H.I. Ambacht.

Betere verkeersafwikkeling

Het asfalt op het genoemde gedeelte van De Helling is toe aan vervanging. Ook de lussen die de verkeerslichten beïnvloeden werken niet meer. Na deze werkzaamheden is dit hersteld en moet de verkeersafwikkeling op het drukke kruispunt  beter verlopen. De doorstroming voor de bussen wordt ook beter door aanpassingen aan de middengeleider en de belijning.

De omleidingsroute voor vrijdagavond 16 oktober en de nacht naar zaterdag 17 oktober kunt u hier bekijken.

De omleidingsroute voor zaterdag 17 oktober kunt u hier bekijken.