Aanvullende coronamaatregelen in De Rederij

In De Rederij gelden vanaf maandag 5 oktober aanvullende maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Maximum aantal bezoekers en mondkapjes

In het gebouw zijn maximaal 20 bezoekers tegelijk welkom om de bibliotheek en het werkcafé van Smile te bezoeken. Wij vragen hen om zich bij binnenkomst te registreren en een mondkapje te dragen als ze door het gebouw lopen. Het verzoek om een mondkapje te dragen geldt vanaf 13 jaar. Zittend aan een tafeltje in het werkcafé kan het mondkapje af. In het werkcafé is vanaf 15 augustus 2020 geen eten en drinken te koop.

Met afspraak altijd welkom

Wie bij de Rederij aankomt op het moment dat er 20 bezoekers binnen zijn, kan buiten wachten totdat mensen vertrekken of op een later moment terugkomen. Wie een afspraak heeft, kan doorlopen en zich melden bij de receptie. 

Basisregels blijven gelden

De basisregels blijven van kracht. Bezoekers ontsmetten bij binnenkomst hun handen en houden 1,5 meter afstand. Niesen gebeurt in de elleboog en de neus afvegen gebeurt met een papieren zakdoek. We gaan er vanuit dat mensen met klachten De Rederij niet bezoeken, maar thuis blijven en zich laten testen. De Rederij is het onderkomen van Bibliotheek AanZet, het werkcafé van Leerwerkbedrijf Smile en de gemeente Alblasserdam.