Oktober 2020

 • Gemeenteraad Alblasserdam stemt in met vergunningparkeren Kinderdijk

  01 oktober 2020

  Dinsdag 29 september jl. heeft de gemeenteraad van Alblasserdam ingestemd met het vergunningparkeren op de West Kinderdijk. Het vergunningparkeren wat in de gemeente Molenlanden in Kinderdijk al vanaf 15 september is ingevoerd, gaat nu ook starten vanaf 5 oktober op de West Kinderdijk in Alblasserdam.

 • Aanvullende coronamaatregelen in De Rederij

  14 oktober 2020

  In De Rederij gelden vanaf maandag 5 oktober aanvullende maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 • Extra coronamaatregelen Drecht- en Wijkhoppervervoer

  05 oktober 2020

  Ook in het Drecht- en Wijkhoppervervoer gelden vanaf maandag 5 oktober verscherpte maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus.

 • Videoboodschappen van burgemeester Jaap Paans over corona in Alblasserdam

  07 oktober 2020

  Voor alle inwoners van Alblasserdam en speciaal voor kinderen en jongeren heeft burgemeester Jaap Paans videoboodschappen opgenomen over corona in Alblasserdam.

 • Online informatiebijeenkomst energiezuinig wonen

  08 oktober 2020

  Op donderdag 15 oktober van 19.30 tot 21.00 uur is er weer een online informatiebijeenkomst over energiezuinig wonen. De Vogelbuurt in Alblasserdam staat centraal maar ook inwoners uit andere buurten kunnen aansluiten.

 • Hulp kinderopvangtoeslag-affaire

  08 oktober 2020

  Bent u een inwoner van de Drechtsteden en bent u gedupeerd geraakt door de manier waarop kinderopvangtoeslag is uitgevoerd door de Belastingdienst, dan kan dat gevolgen hebben op uw financiële situatie. De Sociale Dienst Drechtsteden ondersteunt u hier graag bij.

 • De Helling afgesloten voor nieuw asfalt

  12 oktober 2020

  Op vrijdagavond 16 en zaterdag 17 oktober is een deel van De Helling in Alblasserdam afgesloten voor autoverkeer. De weg krijgt nieuw asfalt.

 • Geen spoed, wel brandweer nodig? Bel 0900-0904

  13 oktober 2020

  Hebt u de brandweer ter plaatse nodig, maar is het geen levensbedreigende of acuut gevaarlijke situatie? Dan belt u sinds maandag 12 oktober 0900-0904.

 • Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

  15 december 2020

  Nederland gaat naar een gedeeltelijke lockdown. De bijbehorende maatregelen gelden vanaf 14 oktober 22.00 uur. Ze gelden in ieder geval vier weken. Na twee weken wordt de balans opgemaakt.

 • Interview huisarts Cathleen van der Vlist: 'Samen komen we door deze moeilijke tijd heen'

  14 oktober 2020

  Het coronavirus raakt ons allemaal en is nog niet bedwongen. Wat betekent dit eigenlijk voor bijvoorbeeld het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs en de zorg in ons dorp? Wij laten met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Dit keer Cathleen van der Vlist, huisarts bij Huisartsenpraktijk Den Hartog.

 • Nieuwe versie van Regionale Energiestrategie

  15 oktober 2020

  Er is een nieuwe versie van de regionale energiestrategie van de Drechtsteden uit 2017. Deze vernieuwde concept-RES is een aanscherping en verdieping voor de energiebronnen in 2030.

 • Werkzaamheden aan fietspad Oude Torenbrug

  15 oktober 2020

  In de week van maandag 19 t/m vrijdag 23 oktober 2020 vervangen we de voegovergangen in het fietspad van de Oude Torenbrug. Het gaat om het gedeelte van De Waterhoven richting Randweg/Vondellaan.

 • Innovatieve fijnstofzuiger bij Noordtunnel alleen effectief vlakbij tunnel

  20 oktober 2020

  Een fijnstofzuiger bij een tunnel heeft een merkbaar positief effect op de luchtkwaliteit in de directe omgeving van de tunnel. Dat blijkt uit de proef met een innovatieve fijnstofzuiger bij de Noordtunnel in Alblasserdam.

 • Besluiten rondom vergunningparkeren

  21 oktober 2020

  Om vergunningparkeren mogelijk te maken hebben de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders een aantal besluiten genomen. Welke dit zijn, leest u hieronder.

 • GGD meldt vertraging bij verwerking positieve testuitslagen

  21 oktober 2020

  GGD laat weten dat er vorige week vertraging is ontstaan bij het verwerken van positieve coronatesten.

 • Online enquête over aardgasvrij

  22 oktober 2020

  Om te weten te komen hoe inwoners tegen de overstap naar aardgasvrij aankijken, houden wij een enquête. Tot en met 8 november kan iedereen die in Alblasserdam woont, zijn of haar mening geven. Wat vindt u belangrijk bij de overstap? Wat baart u zorgen en hoe wilt u betrokken worden? Laat het ons weten!

 • Gezamenlijke aanpak overlast jongeren

  27 oktober 2020

  Afgelopen weekenden heeft de politie verschillende acties uitgevoerd om overlast van jongeren in Alblasserdam tegen te gaan.

 • Interview Bjorn van Dijl: ‘We moeten minder praten en ons beter gedragen’

  28 oktober 2020

  Het coronavirus raakt ons allemaal en is nog niet bedwongen. Wat betekent dit voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs en de zorg in ons dorp? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Dit keer: horecaondernemer Bjorn van Dijl, oprichter van de Willaerts Group waar restaurant Le Barrage onder valt.

 • Camera-auto maakt foto's in Alblasserdam

  29 oktober 2020

  Het bedrijf CycloMedia maakt in de periode tussen begin november en eind december 360 graden panoramafoto's in Alblasserdam.

 • Feestelijke opening De Rederij uitgesteld

  29 oktober 2020

  De festiviteiten ter ere van de opening van De Rederij en het Raadhuisplein gaan voorlopig niet door.