Oproep: help het coronavirus terug te dringen!

De persconferentie van dinsdagavond 3 november maakte duidelijk dat we in onze regio Zuid-Holland Zuid, dus ook in Alblasserdam, alles in het werk moeten stellen om het coronavirus terug te dringen. De coronabesmettingen moeten komende week echt sterk dalen, anders volgen strengere rijksmaatregelen, zoals een gehele lockdown van twee weken bestaand uit een avondklok, sluiting van de detailhandel en deels van het onderwijs.

We moeten samen voorkomen dat ziekenhuizen overbelast raken, zieke en kwetsbare mensen niet geholpen kunnen worden en de druk op het personeel van zorg-, verpleeg- en ziekenhuizen nog groter wordt. Daarom doet burgemeester Jaap Paans een dringend beroep op alle Alblasserdammers om met ingang van vandaag, tot in ieder geval 19 november, samenkomsten en contacten te beperken: buiten mag u met maximaal twee personen verblijven (gezin uitgezonderd) en thuis mag u maximaal twee personen ontvangen. Van deze beperkingen zijn uitgezonderd kinderen t/m 12 jaar.

Als we ons aan de verscherpte maatregelen houden en samenkomsten beperken neemt de kans op een algehele lockdown af. We doen dit met elkaar, voor elkaar! Doet u mee?!