• Verzwaring gedeeltelijke lockdown en mogelijk nog meer maatregelen

04 november 2020

Het kabinet kondigde dinsdag 3 november een verzwaring aan van de gedeeltelijke lockdown voor het hele land. De regio Zuid-Holland Zuid waar Alblasserdam bij hoort, is een van de regio's die de komende week extra worden gevolgd.

• Oproep: help het coronavirus terug te dringen!

04 november 2020

De persconferentie van dinsdagavond 3 november maakte duidelijk dat we in onze regio Zuid-Holland Zuid, dus ook in Alblasserdam, alles in het werk moeten stellen om het coronavirus terug te dringen. De coronabesmettingen moeten komende week echt sterk dalen, anders volgen strengere rijksmaatregelen, zoals een gehele lockdown van twee weken bestaand uit een avondklok, sluiting van de detailhandel en deels van het onderwijs.

• Nieuwe noodverordening voor handhaving coronaregels

05 november 2020

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn er regels. Die regels moeten, als dat nodig is, gehandhaafd kunnen worden. Daarom geldt er sinds 15 maart een noodverordening. Sinds 4 november is er een nieuwe noodverordening.

• Burgemeester Jaap Paans praat u bij over de coronacrisis (14)

05 november 2020

Beste inwoners,
    Hoe gaat het met u? Ik ben daar benieuwd naar, want ons leven en onze leefomgeving is sinds maart dit jaar behoorlijk veranderd. Het is alweer lang geleden dat het coronavirus haar intrede deed in ons land, regio en dorp. We werken zoveel mogelijk thuis, de horeca is dicht, sporten mag nog beperkt, op vakantie mogen we voorlopig niet en knuffelen met onze dierbaren doen we ook al een tijd niet meer.

• Ontwikkeling en realisatie Zuidelijk Havengebied flinke stap dichterbij

06 november 2020

De gemeente Alblasserdam heeft De Langen & Van den Berg Vastgoed BV uit Bergambacht en Stevast Ontwikkeling BV uit Capelle aan den IJssel uitgekozen om de ontwikkelovereenkomst voor het Zuidelijk Havengebied nader uit te werken.

• Kindermishandeling herkennen en ermee omgaan

16 november 2020

Bent u vrijwilliger bij een vereniging in ons dorp en wilt u meer weten over kindermishandeling? Bijvoorbeeld hoe u dit herkent en wat u dan kunt doen? Geef u dan op voor een online workshop tijdens de Week van de Kindermishandeling.

• Interview Siegfried Idzerda: 'Ik begreep dat het leven hier kon stoppen'

11 november 2020

Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Dit keer: Siegfried Idzerda (52) die flink ziek werd van het virus en maar net buiten de intensive care bleef.

• Gedeeltelijke lockdown gaat verder

18 november 2020

De zwaardere maatregelen tegen het coronavirus zijn volgens het kabinet niet langer nodig. Vanaf donderdag 19 november gaan we terug naar de maatregelen die sinds 14 oktober gelden. Deze maatregelen staan bekend als de gedeeltelijke lockdown.

• Nieuwe noodverordening voor handhaving coronaregels vanaf 18 november

19 november 2020

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn er regels. Die regels moeten, als dat nodig is, gehandhaafd kunnen worden. Daarom geldt er sinds 15 maart een noodverordening. Sinds 18 november is er een nieuwe noodverordening.

• Onderzoek naar elektrisch rijden

19 november 2020

Rijdt u in een elektrische auto? Wilt u dan een enquête invullen over uw ervaringen?