Website over bombardement op Alblasserdam

Op de dag dat tachtig jaar geleden bommen vielen op Alblasserdam gaat een website online waar u een virtuele wandeling kunt maken langs de plaatsen waar de bombardementen op 11 mei 1940 grote schade hebben aangericht.

Doe de virtuele wandeling op www.11mei1940.nl.

Foto's van toen

Duitse invallers voerden die dag vier zware bombardementen uit op het dorp. 28 inwoners kwamen om het leven en circa 180 woningen en winkels werden verwoest. Op zo'n 50 plekken in het dorp zijn foto’s geplaatst waarop te zien is hoe die plek er na het bombardement uitzag. De bezoekers worden via Dam, Polderstraat, Oranjestraat weer terug naar de Dam geleid. De route gaat verder naar Cortgene en Kerkstraat. 

Foto's zijn welkom

Het idee, ontwerp en ontwikkeling van de website en de virtuele wandeling zijn van Alblasserdammer Edgar Veen. Dankzij de medewerking van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard kon hij beschikken over veel fotomateriaal uit die periode. Heeft u nog foto’s van het bombardement of de Tweede Wereldoorlog in uw bezit? Dan wordt u vriendelijk verzocht digitale exemplaren te delen met de Historische Vereniging West-Alblasserwaard. 

De Polderstraat na het bombardement van 11 mei 1940

De Polderstraat na het bombardement van 11 mei 1940