Raadhuisplein vanaf 2 juni op de schop

Het Raadhuisplein in Alblasserdam gaat op de schop. Op dinsdag 2 juni start de aannemer met de werkzaamheden.

Het Raadhuisplein maakt deel uit van de centrumontwikkeling, net zoals de restauratie van het gemeentehuis en het Havengebied. Wethouder Arjan Kraijo: 'Ik ben blij dat het project start en dat we een mooi plein krijgen waar iedereen zich thuis voelt, want we hebben het samen met de inbreng en ideeën van de inwoners en andere betrokkenen ingericht. Het Raadhuisplein is de ontmoetingsplek voor jong en oud in het dorp, en het is ook een plek die ruimte biedt voor kleine evenementen."

Parkeerplaats Wipmolenterrein

De eerste actie van de Alblasserdamse aannemer DG Infra BV is het egaal maken van het Wipmolenterrein. Hier verhuizen namelijk de stelconplaten van het Raadhuisplein naar toe om een tijdelijke parkeerplaats te creëren. Na een week is dit gereed en kan het Wipmolenterrein worden gebruikt als parkeerplaats. Zo blijft er tijdens het werk aan het plein voldoende parkeergelegenheid in het centrum. Let op: Voor de parkeerders op het Raadhuisplein geldt, dat zij hier nog kunnen parkeren tot en met maandagavond 1 juni, 22.00 uur. Daarna moet het plein leeg zijn vanwege de werkzaamheden op 2 juni.

Planning werkzaamheden

Vervolgens gaat de aannemer aan de gang op het Raadhuisplein. Daarna wordt de Havenstraat aangepakt, de trap bij Landvast geplaatst en als laatste worden de nodige aanpassingen aan de Cortgene uitgevoerd. Volgens plan is dit alles eind oktober 2020 gereed. Tijdens de bouwvakantie liggen de werkzaamheden even stil. Voor het project Nedersassen wacht de gemeente nog op enkele onderzoeksresultaten. Zodra deze binnen zijn en verwerkt, volgt hiervoor een (geïntegreerde) planning.

Feestelijke opening De Rederij én Raadhuisplein

In november wordt voor alle inwoners van Alblasserdam een officiële feestelijke opening gepland van zowel het plein als De Rederij (onder voorbehoud van coronamaatregelen).