Markt Alblasserdam weer open

Vanaf maandag 4 mei is er weer een weekmarkt in Alblasserdam. Bezoekers kunnen tussen 11.00 - 16.00 uur terecht op het Wilgenplein. Hen wordt dringend verzocht om de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in acht te blijven nemen.

Maatregelen markt

Deze maatregelen zijn: Kom alleen, volg de (aangegeven) lijnen van het eenrichtingsverkeer en houd altijd 1,5 meter afstand. Eten en/of drinken is niet toegestaan.

Met elkaar verantwoordelijk

We hebben te maken met een gezondheidscrisis en zijn met elkaar verantwoordelijk voor een succesvolle aanpak en beheersing. Dat vergt geduld en zelfbeheersing van ons allemaal. Nu we langzaam wat vrijheden krijgen doordat jongeren t/m 18 jaar onder begeleiding weer buiten kunnen sporten en we steeds meer buitenshuis zijn neemt het risico op besmetting toe. Om een tweede golf besmettingen te voorkomen geldt nog steeds:  ga alleen naar buiten als het echt nodig is.

Toezicht

De gemeente ziet toe op strakke naleving van de regels in winkelcentra, tuincentra en (bouw-) markten en door pandeigenaren, winkeliers, ondernemers en winkelend publiek.