Gerenoveerd gemeentehuis vanaf 2 juni in gebruik

Vanaf dinsdag 2 juni aanstaande kunnen de inwoners van Alblasserdam voor hun paspoort, rijbewijs of andere officiële documenten terecht in De Rederij. Na ruim twee jaar verhuist de gemeentewinkel weer terug naar het verbouwde gemeentehuis De Rederij.

Niet alleen gemeenteambtenaren en raadsleden nemen hun intrek in De Rederij, ook Bibliotheek AanZet en Leerwerkbedrijf Smile vestigen zich hier. Samen vormen zij, met een steunpunt van de politie, het huis van de samenleving.

Hart van het dorp

Burgemeester Jaap Paans: "Eindelijk is het dan bijna zover. Na een periode van twee jaar, komen we weer terug in ons verbouwde gemeentehuis in het hart van het dorp, midden in de samenleving.
Samen met onze partners werken we in De Rederij. Wij gaan corona-proof werken volgens de maximale bezetting van de huidige normen en de 1,5 meter kantoorruimte. We doen dit voor de gezondheid van onze inwoners, onze partners en van onszelf."

Gastvrouw

De gemeentewinkel gaat als eerste open in De Rederij en is weer op de begane grond te vinden. De vier balies van vroeger hebben plaats gemaakt voor een receptie en twee balies. Nieuw is de gastvrouw of gastheer die de bezoekers ontvangt. Tijdens kantoortijden (8:30-17:00 uur) is er altijd een allround gastvrouw aanwezig. Deze gastvrouw heeft goede kennis van de gemeente en van de andere de organisaties in De Rederij.

Aangepaste werktijden

Door de maatregelen rondom het coronavirus wordt er voorlopig alleen nog op afspraak gewerkt. Kom maximaal 5 minuten voor uw afgesproken tijd naar De Rederij toe en kom alleen samen als het echt niet anders kan. Maak een afspraak via onze website of bel 14 078.