Kijk voor de meest actuele informatie over het coronavirus op www.zhzveilig.nl.
Meer informatie vindt u op onze speciale pagina over corona.

Openingstijden en dienstverlening gemeentewinkel tijdens de maatregelen rondom het coronavirus

U kunt alleen op afspraak uw zaken regelen. Veel producten kunt u ook online regelen.

Gemeentewinkel: maak een afspraak en kom alleen voor dringende zaken. 

Regel uw zaken zoveel mogelijk online. Door het coronavirus werken wij alleen op afspraak en houden wij 1,5 meter afstand. Hierdoor hebben wij minder balies bezet dan u van ons gewend bent. Het kan voorkomen dat het daardoor niet lukt om op korte termijn een afspraak te maken. Wij vragen uw begrip hiervoor. Heeft u zaken te regelen die niet kunnen wachten? Bel ons daarover op telefoonnummer 14 078, wij denken graag met u mee in oplossingen.

Op afspraak bent u welkom voor:

 • aangifte geboorte
 • aangifte huwelijk/partnerschap binnen 3 weken voor de wettelijke plechtigheid
 • inschrijving vanuit het buitenland
 • aanvraag paspoort als deze korter dan 1 maand geldig is
 • aanvraag identiteitskaart als deze korter dan 1 maand geldig is
 • aanvraag rijbewijs als deze korter dan 1 maand geldig is.
  Verloopt uw rijbewijs na 16 maart? Dan mag u voorlopig tot 1 juni met uw rijbewijs rijden. 
 • aanvraag voorrang op een woning (afspraak na eerst telefonisch contact)
 • aanvraag verklaring omtrent gedrag voor een nieuwe baan binnen 6 weken
 • aanvraag attestatie de vita (internationaal bewijs van in leven zijn)

Overige zaken regelt u online of wacht tot de maatregel verloopt. Heeft u dringende zaken te regelen die niet kunnen wachten? Bel ons daarover op telefoonnummer 14 078. Wij denken graag met u mee in oplossingen. 
Het kan voorkomen dat het verwerken van uw aanvraag of aangifte iets langer duurt dan u van ons gewend bent. Wij vragen uw begrip hiervoor. 

Bent u op reis geweest naar een land waarvoor het advies geldt om bij thuiskomst 14 dagen thuis te blijven (in quarantaine)? En heeft u binnen die 14 dagen een afspraak met de gemeente? Verzet dan uw afspraak naar een later moment, ook als u geen klachten heeft. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid. 
 

Trouwen en registratie partnerschap

Sinds 19 november mag u 26 gasten meenemen naar uw plechtigheid op het gemeentehuis. Hierbij reken wij ook de fotograaf, videoman/vrouw en meer mee. Dit aantal staan wij alleen toe als we de maatregel van 1,5 meter afstand hanteren. Als meerdere personen uit 1 gezin naast elkaar zitten, moet dit mogelijk zijn. Daarom vragen wij uw gezelschap of uw ceremoniemeester om bij binnenkomst hierop toe te zien.   
Het aantal gasten bij het kosteloos huwelijk of registratie partnerschap blijft zoals voor de coronamaatregel, daarin verandert niets.  

Aangifte van geboorte

Aangifte van geboorte doet u in de gemeente waarin uw kind geboren is. Is uw kind in één van de Drechtsteden geboren? Dan mag u daarvan digitaal geboorteaangifte doen in de geboortegemeente.
Het Geboorteloket Rhena in Albert Schweitzer ziekenhuis is voorlopig gesloten. 

Maximaal 5 minuten voor de afspraak

Heeft u een afspraak? Kom dan maximaal 5 minuten voor de afgesproken tijd naar de publiekswinkel. Zo voorkomen we dat we teveel bezoekers tegelijk in onze ruimte hebben. 
We werken tijdens de maatregelen rondom het coronavirus voor alle producten alleen op afspraak. Kom bijvoorkeur alleen of samen als het echt niet anders kan.
De meeste producten kunt u ook online aanvragen. Lees daarover meer informatie op de pagina van het betreffende product.  

Bent u op reis geweest naar een land waarvoor het advies geldt om bij thuiskomst 14 dagen thuis te blijven (in quarantaine)? En heeft u binnen die 14 dagen een afspraak met de gemeente? Verzet dan uw afspraak naar een later moment, ook als u geen klachten heeft. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid. 
 

Meer informatie over coronavirus

Kijk voor meer informatie over het coronavirus op de website van het RIVM. Of bel tussen 8.00 en 20.00 uur met het informatienummer 0800 13 51.
GGD Zuid-Holland Zuid is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag op telefoonnummer (078) 770 85 80.