Hamster niet en kijk uit voor mensen die kwaad in de zin hebben

Er is geen aanleiding om extra veel inkopen te doen. Weet dat er mensen zijn die misbruik willen maken van de situatie.

Niet hamsteren

Het is begrijpelijk dat mensen het zekere voor het onzekere willen nemen, maar daar is geen aanleiding toe. Extra inkopen doen van voedsel is niet nodig. Er is meer dan voldoende voedsel beschikbaar en supermarkten en leveranciers doen er alles aan om het voedsel in de winkels te krijgen. Als een schap leeg is, is de voorraad alweer onderweg naar de winkel. U kunt zelf helpen om het hamsteren tegen te gaan, door boodschappen te doen zoals u normaal gesproken gewend bent. Winkeliers mogen ook limieten stellen aan het aantal stuks van een product dat per persoon wordt verkocht of kunnen tijd reserveren voor mensen die anders misgrijpen in de winkel.

Kijk uit voor mensen die kwaad in de zin hebben

We zien gelukkig dat mensen omkijken naar elkaar en een helpende hand bieden. In alle gemeenten ontstaan mooie en liefdevolle initiatieven om elkaar ondersteuning te bieden in deze moeilijke tijd. Er zijn echter ook mensen die misbruik maken van de situatie. Door via een babbeltruc geld af te troggelen bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat u zelf goed oplet. Als u het niet vertrouwt, laat mensen niet binnen. Let op: de overheid komt niet langs de deur om geld te vragen, om testen te doen en biedt ook niet zomaar hulp zonder vooraankondiging. Dat doet een gemeente niet, dat doet de GGD niet. Geef dus nooit uw bankpas mee aan andere mensen, geef geen geld aan vreemden, laat mensen laat mensen niet binnen. Let goed op elkaar!